Elonu Musku prijeti visoka kazna nakon što je britanskog ronioca nazvao pedofilom

Sud u Los Angelesu odbio je molbu šefa Tesle da odbaci tužbu za klevetu koju je protiv njega podnio Vernon Unsworth. Elon Musk morat će pred sudom iznijeti obranu zbog izrugivanja britanskom roniocu kojeg je bez osnova nazvao pedofilom.

Valentina Pavlica | 11.05.2019. / 16:45

Elon Musk (Foto: AFP)
Elon Musk (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Do verbalnog okršaja došlo je prošlog ljeta nakon podvodnog spašavanja mladih nogometaša zarobljenih u tajlandskoj špilji.

Sudac saveznog suda u Los Angelesu odredio je u petak datum suđenja 22. listopada nakon što je odbio Elona Muska za odbacivanje tužbe za klevetu koju je podnio britanski ronilac Vernon Unsworth, piše The Guardian.

Musk je prošle godine na svom Twitteru nazvao Unswortha pedofilom nakon što je ronilac u intervjuu za CNN odbio pomoć multimilijardera kako bi spasio nogometaše nazvavši to ''občinim PR-om''.

Unsworth je također ismijavao podmornicu koju je Musk izgradio za misiju spašavanja. Komentari su naveli Muska da se uhvati Unswortha putem Twittera, koji je u to vrijeme imao 22,5 milijuna sljedbenika.

Musk je tvrdio da je uvreda zaštićena od sudskog postupka, ali se sudac koji je nadgledao slučaj nije složio.
Unsworth traži više od 75.000 dolara odštete od Muska. Tužba također traži i sudski nalog kojim se Musku zabranjuju daljnji omalovažavajući komentara.

Musku je ovo drugi put u manje od godinu dana da mu slobodni komentari na Twitteru zadaju glavobolje.
Prošle godine, Musk i Tesla postigli su nagodbu od 40 milijuna dolara zbog navodnog obmanjivanja investitora tvitom u kojem je napisao da je osigurao otkup proizvođača električnog automobila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti