Essperta u InfoDom Grupi želi biti regionalni lider u procesu digitalne transformacije

Strateško partnerstvo InfoDom Grupe i Essperte omogućit će njihovim klijentima učinkovito provođenje digitalnih promjena.

Martina Čizmić | 28.11.2018. / 11:14

Marko Pršić i Slavko Vidović (Foto: PR) (Foto: PR)

InfoDom Grupa bogatija je za još jednu tvrtku u svom ekosustavu. Objavili su strateško povezivanje s hrvatskim startupom Essperta kojim planiraju postati regionalni lider za podršku upravljanju promjenama za digitalnu transformaciju te za upravljanju znanjem unutar kompanija.

Essperta je hrvatski start up osnovan 2015. godine koji stoji iza jedinstvene platforme za učenje i upravljanje znanjem – Performa 365, u potpunosti integrirane s Microsoft tehnologijama. Essperta je usmjerena na potporu kompanijama u procesu kontinuirane transformacije, uz pomoć sustava za upravljanje znanjem. U tri godine surađivali su sa renomiranom klijentima poput Microsofta, Hrvatske poštanske banke, Učilišta Algebra do Carinske uprave i Ministarstva unutarnjih poslova. Njihova se rješenja pored Hrvatske primjenjuju i u Italiji i Sloveniji.

Osim podrške u financiranju razvoja proizvoda, tražili smo i partnera koji će našu tehnološku odnosno platformsku ponudu upotpuniti konzultantskim uslugama potrebnim za učinkovito provođenje tranformacija, a upravo smo to u InfoDom Grupi i pronašli. Naši klijenti su srednje do velike tvrtke kojima sama tehnološka platforma nije dovoljna za učinkovito provođenje promjena, a InfoDom i Essperta zajedno im mogu ponuditi cjelovitu uslugu, istaknuo je osnivač i direktor Essperte mr. sc. Marko Pršić.

S druge strane, InfoDom Grupa djeluje već 20 godina, prisutna je na regionalnom tržištu, a njeni proizvodi i poslovanje sada se protežu od zemalja regije (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo) do zemalja EU (Italija, Slovenija, Slovačka i Ujedinjeno Kraljevstvo). Fokus poslovanje Grupe jest na digitalnoj transformaciji te integraciji i interoperabilnosti ICT rješenja za poslovne procese.

Ovo strateško povezivanje pokazatelj je da InfoDom Grupa zaista živi i ono što zagovara, a to je neprestana transformacija i razvoj. Essperta i InfoDom nastavljaju poslovati kao zasebni pravni subjekti, želimo da se osnažena Essperta nastavi razvijati na postavkama na kojima je nastala, uz mogućnost brzih zajedničkih reakcija i prilagodbe potrebama kupaca. Benefiti za obje kompanije vrlo su značajni, od strateške pozicije do razmjene iskustava u poslovnim modelima, poslovanja na novim tržištima do promjene organizacijske kulture, istaknuo je prof. dr. sc. Slavko Vidović osnivač i direktor InfoDom Grupe.

Predstavnici obiju kompanija istaknuli su kako vjeruju da će u skoroj budućnosti opstati samo tvrtke koje budu imale izgrađen kapacitet brzog učenja i učinkovitog provođenja promjena, a kako navode InfoDom Grupa ima znanje za izgradnju tih kapaciteta, a Essperta tehnološku platformu koja ih podržava što ih čini idealnim partnerima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti