Europska komisija pokrenula interaktivnu platformu namijenjenu mladima

Personalizirana poruka vizije budućnosti Europe na toj online platformi može se ostaviti, među inim, i na hrvatskom jeziku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.05.2022. / 11:01

Izrazi svoju viziju (Foto: EK)

Povodom Europske godine mladih, Europska komisija pokrenula je novu interaktivnu 3D digitalnu platformu "Izrazi svoju viziju" namijenjenu mladima. Putem te platforme mladi iz svih krajeva Europe moći će snimiti glasovnu poruku sa svojom vizijom budućnosti EU, od pitanja zapošljavanja, uključenosti, mira i sigurnosti do klimatskih promjena, obrazovanja, mentalnog zdravlja te drugih područja i tema koje smatraju važnima.

Personalizirana poruka na toj online platformi može se ostaviti, među inim, i na hrvatskom jeziku. Platforma „Izrazi svoju viziju“ utjelovljuje mlad, utjecajan, dinamičan i otvoren duh sustvaranja koji prati Europsku godinu mladih. U tom duhu želimo potaknuti mlade u Europi da se uključe, progovore i podijele svoje brige i ideje o budućnosti. Ova platforma nije mogla doći u prikladnije vrijeme za sve mlade, ne samo kao europske građane nego i kao članove društva koje sada, više nego ikad, prolazi kroz izazovna vremena, naglasila je povjerenica EU-a za mlade Mariya Gabriel povodom pokretanja platforme.

Važnost glasova mladih

Pozvala je sve mlade da se uključe i dignu svoj glas jer su upravo glasovi mladih presudna komponenta putovanja Europe prema rastu, znanju, inovacijama, prilikama i boljim, relevantnijim rješenjima usmjerenima na mlade.

Iako je platforma „Izrazi svoju viziju“ pokrenuta u okviru Europske godine mladih 2022., njene se ambicije protežu i nakon 2022. godine, vjerujući da su mladi građani Europe najmoćniji katalizatori promjena i sukreatori budućih politika.

Obilježavanju Europske godine mladih države članice daju ključan doprinos na nacionalnoj i lokalnoj razini promičući angažman mladih kroz brojne aktivnosti. U Hrvatskoj je do sada već organizirano oko 70 aktivnosti u sklopu kampanje Europska godina mladih, a u nadolazećim mjesecima predviđeno je još 47 aktivnosti, potvrdila je Marina Smernić iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, ujedno nacionalna koordinatorica Europske godine mladih u Hrvatskoj.

Europska godina mladih u Hrvatskoj je otvorena konferencijom SDUDM-a u Novskoj pod nazivom „Mladi pokretači suvremenih industrija“ na kojoj su sudjelovali mladi hrvatski inovatori i predstavnici industrije videoigara kao i mladi predstavnici industrija uključenih u suvremene globalne trendove.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti