Što sve možemo očekivati od nadolazećeg IFA sajma 2016

IFA polako postaje sajam nosivih uređaja, puno više nego telefona i tableta.

Monika Nožić Monika Nožinić | 30.08.2016. / 14:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

IFA, kao jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike, počinje ovaj tjedan u Berlinu, a očekuje se predstavljanje brojnih proizvoda. IFA je često i mjesto gdje se predstavljaju perilice rublja, kuhinjski aparati, ali se može vidjeti i veliki broj telefona, nosivih uređaja, računala i televizora.

Samsung je obično koristio priliku da na IFA 2016 sajmu najavi novi Note uređaj, ali to se prošle godine promijenilo. Kompanija je iskoristila vlastiti Unpacked događaj kako bi predstavila Galaxy Note7 i najnoviji Gear VR, ali to ne znači da korejski div neće imati što pokazati, iako je malo vjerojatno da će to biti telefon, a glasine govore da ćemo vidjeti Galaxy Tab S3 tablet.

Sony će osvježiti Xperia X liniju telefona pa se nadamo da ćemo vidjeti Xperia X Compact, što bi trebala biti manja verzija Xperia X Performance modela. Huawei bi 1. rujna mogao predstaviti uređaj sa zakrivljenim rubovima, a iako je ASUS najavio novu ZenFone 3 seriju na Computexu, i od njih očekujemo novitet. ZTE bi mogao predstaviti jedinstveni Project CSX uređaj, a kompanija Lenovo novi tablet uređaj.

Ipak, IFA polako postaje sajam nosivih uređaja, puno više nego telefona i tableta. Samsung je već tiho najavio da će se njihov prvi događaj fokusirati na Gear S3, a izvještaji govore o tri verzije - The Classic, the Explorer i Frontier. Također bismo mogli vidjeti i druge novitete u pogledu Android Wear ponude. Huawei nije nadogradio svoju premium Watch ponudu nosivih uređaja od prošle godine, a ASUS bi također mogao osvježiti ZenWatch 2. Fitbit je već najavio da ćemo vidjeti nasljednike Flex i Charge uređaja. Osim telefona, Sony bi mogao predstaviti i Xperia Eye kameru.

Osim svega ovoga, mogli bismo vidjeti i nove 4K i 8K televizore kompanija Samsung, Sony i LG. Također se očekuju i novi laptopi, a Asusova pozivnica ukazuje na profil ekstremno tankog laptopa. I na kraju, ne smijemo zaboraviti virtualnu stvarnost, gdje očekujemo Asus VR uređaj, a Huawei bi mogao donijeti konkurenta Gear VR uređaju.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti