“Za YouTube to je očito loša stvar. Da sam ja na njihovom mjestu bio bi ekstremno zabrinut”, istaknuo je za Forbes Jan Rezab, CEO Socialbakersa, kompanije koja se bavi statistikama društvenih mreža.

Kao što se vidi iz grafa ispod, Facebook opasno sustiže YouTube kada su u pitanju videi, a uskoro bi mogao postati i popularnija platforma. Prema Socialbakersima, nativni Facebook videi vrlo su blizu YouTubea, barem kada je u pitanju broj dijeljenja.

Facebook će uskoro postati najmoćnija platforma za video!

Osim toga, Facebook je daleko popularnija platforma kada pričamo o interakciji s videom, kao što je vidljivo u nastavku. 

Facebook će uskoro postati najmoćnija platforma za video!

Poznati su također primijetili da se na Facebook događa mnogo toga, pa su tako polako počeli s prebacivanjem na Facebook, a razlog je što je lakše komentirati, dijeliti i lajkati video. Ovo bi ujedno mogla biti još jedna pipa zarade za Facebook koji ionako iz godine u godinu bilježi sve veće prihode.

Facebookovi videi su još uvijek ponekad spori, no ove brojke sigurno su potaknule inženjere da unaprijede video platformu i ljudima omoguće još jednostavnije i bolje korištenje. Oglasi na video? Itekako, uskoro!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju