Facebook će vam od sada slati obavijesti u slučaju da vas netko prisluškuje

Broj zahtjeva za pristupanje osobnim podacima korisnika Facebooka od strane brojnih država svijeta povećao se za 24 posto.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.10.2015. / 16:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je objavio da će svoje korisnike početi obavještavati ako otkrije da špijunske agencije pokušavaju prisluškivati njihove privatne poruke.

"Oduvijek smo nastojali osiguravati profile za koje smo smatrali da su nadzirani. Stoga smo odlučili korisnicima prikazivati dodatne obavijesti ako imamo osnovanu sumnju da ih vlada neke države pokušava prisluškivati. Ovo činimo zbog toga što je ova vrsta napada naprednija i opasnija od drugih pa ohrabrujemo ljude na koje ovo utječe da osiguraju sve svoje online profile", istaknuo je Alex Stamos, Facebookov direktor za sigurnost.

Ako Facebook sumnja da vaš profil prisluškuju, prikazat će se sljedeća poruka:


Stamos je istaknuo da Facebook najvjerojatnije neće moći ponuditi neko dodatno objašnjenje zbog kojeg sumnja da je baš vaš profil ugrožen, a također neće reći ni koja vas vlada pokušava prisluškivati.

Facebook je u studenom prošle godine istaknuo da se broj zahtjeva za pristupanje osobnim podacima korisnika od strane brojnih država svijeta povećao za 24 posto.

Izvor: Mashable/Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti