Facebook će vam platiti ako pronađete bug u Oculus Riftu

Sada imate šansu čak zaraditi lovu tražeći nedostatke za Oculus Rift headset. Nedostatke ili greške možete pronaći u kodu od samog softvera ili na samoj web stranici.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 21.08.2014. / 11:09

Facebook će vam platiti ako pronađete bug u Oculus Riftu

Sada imate šansu čak zaraditi lovu tražeći nedostatke za  Oculus Rift headset. Nedostatke ili greške možete pronaći u kodu od samog softvera ili na samoj web stranici. Podsjetimo se, Facebook je za 2 milijarde dolara kupio Oculus, stoga me i ne čudi da žele otkloniti sve potencijalne nedostatke. 

Ako se odlučite postati lovac na bugove, Facebook će vas nagraditi sa minimalno 500 dolara ako naravno pronađete sigurnosni propust u kodu, dok za maksimalni iznos nagrade je jedino nebo granica - lovely jubbly.  Inače prošle godine Facebook je isplatio oko 1,5 milijuna dolara lovcima, pa ako imate viška vremena definitivno se isplati krenuti u lov. 

Prema navodima sigurnosnog inženjera Neal Poolea najveći broj bugova pronađen je u sustavu za razmjenu poruka, stoga krenite u lov jer postoji mogućnost da sve greške još nisu otkrivene. 

Kako je inače Oculus prvi njihov proizvod koji treba stići na tržište, postoji mogućnost da se pojave nove vrste bugova odnosno nove greške za koje oni trenutno nemaju saznanja da bi se mogle uopće i pojaviti. 

“Za sada sve otkrivene greške nisu nužno vezane za hardver, kasnije kada će Oculus postati zastupljeniji postoji mogućnost da ljudi pronađu probleme u SDK-u ili u hardveru, a to nas definitivno zanima”, kaže Poole. 

U posljednje vrijeme Bug bounty programi nisu nikakva novost iz razloga što velike tehnološke kompanije žele kontrolirati svoj kod. 

Izvor theverge, Foto Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti