Facebook gasi čak dvije svoje aplikacije 10. srpnja

Korisnicima je preostalo tek nekoliko dana da sačuvaju objave i sadržaj koji su objavljivali u aplikacijama, prije no što one zauvijek nestanu.

Martina Čizmić | 03.07.2020. / 09:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom godina Facebook je nizom aplikacija i opcija "kopirao" konkurente i pokušao im oteti dio korisnika i, naravno, dio prihoda. No, nije baš uvijek bio uspješan u tome.

Tako je u posljednjih tjedan dana najavljeno gašenje čak dviju aplikacija koje su trebale biti konkurencija Pintrestu i TikToku.

Hobbi, aplikacija koju je Facebook predstavio u veljači ove godine trebao je biti odgovor na puno popularniji Pintrest i bio je fokusiran prije svega na one koji žele promovirati svoje hobije. Od samog početka, aplikacija nije dobila dovoljno pozornosti među korisnicima, a često se moglo čuti i kako je neoriginalna i bespotrebna. Ono malo korisnika koji su je koristili imaju do 10. srpnja da sačuvaju svoje fotografije i objave.

Osim Hobbija, svoje posljednje dane broji i Lasso, Facebookov odgovor na TikTok. Aplikacija koja je trebala korisnike Facebooka potaknuti na snimanje kratkih videa sa zabavnim efektima predstavljena je u studenom 2018., ali nije bila dovoljno atraktivna da privuče veći broj korisnika. Ono malo korisnika koji su koristili Lasso ima vremena do 10. srpnja da spasi svoje videe i pozdravi se s aplikacijom.

Lansiranje i gašenje aplikacija za Facebook nije ništa novo. Od aplikacija koje su lansirane u posljednje vrijeme (Whale, AUX i Bump), tek je jedna (Whale, aplikacija za stvaranje meme) još uvijek u upotrebi. Koliko još dugo, znaju samo u Facebooku.

Izvor: Mashable

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti