Facebook gasi Slingshot i Rooms, Mozilla svoj Firefox OS

Stiže kraj godine kada se očito donose odluke koji će proizvodi nastaviti s razvojem a koji će se gasiti.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.12.2015. / 13:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Dropbox objavio kako će ugasiti dva svoja servisa, Mailbox i Carousel, Facebook je objavio kako će ugasiti Creative Labs, svoj interni odjel za kreiranje novih ideja i puštanje istih u javnost. Osim Creative Labsa, Facebook je već ugasio Slingshot koji očito nije prikupio dovoljno korisnika, te Rooms, aplikaciju koja je bila svojevrsna kopija Room aplikacije, a koja je služila za dopisivanje u grupama.

Nadalje, Mozilla je na svojoj konferenciji objavila kako više neće nastaviti s razvojem smartphone eksperimenta, te kako je stala s razvojem i prodajem Firefox OS-a. Kompanija će i dalje nastaviti s eksperimentiranjem kako bi njihova tehnologija mogla utjecati na IOT.

Razlog zašto Mozilla gasi svoj OS istaknuo je Ari Jaaksi: “Firefox OS je dokazao fleksibilnost na webu, podršku od niskobudžetnih pametnih telefona pa sve do HD TV-a. No, nismo bili u mogućnosti ponuditi najbolje korisničko iskustvo, stoga smo odlučiti obustaviti daljnju ponudu našeg operativnog sustava kroz naše kanale.”

Iako je bio namijenjen za niskobudžetne telefone, izgleda kako Firefox OS nije prihvaćen na ovom sve konkurentnijem tržištu, a razlog je možda i što su se fokusirali na web aplikacije bez nativnih.

Kako god bilo, Mozilla i Facebook će nastaviti sa svojim eksperimentima i ponuditi javnosti ono što misle da je najbolje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti