Facebook je nastao kao studentski projekt koji je prerastao u najveću društvenu mrežu na svijetu. No, kad su se u Facebooku poželjeli vratiti svojim korjenima i napraviti društvenu mrežu namijenjenu samo studentima, to im baš i nije pošlo za rukom.

Facebook je tako objavio da će ugasiti svoju društvenu mrežu namijenjenu studentima, Campus, koja je pokrenuta u jesen 2020. godine. Radi se zapravo o društvenoj mreži unutar Facebooka koja je bila otvorena samo osobama koje su imale e-mail adresu na fakultetima. Bio je zamišljen kao privatna mreža na kojoj bi studenti mogli razmjenjivati informacije s drugim studentima, dobivati informacije od fakulteta, ali se i zabavljati. No, Campus nije ispunio Facebookova očekivanja te će biti ugašen 10. ožujka.

Facebook Campus (Foto: Facebook)

Facebook je korisnike Campusa obavijestio porukom, da će poslije 10. ožujka svi njihovi profili, objave i drugi podaci koje su objavljivali na Campusu, biti obrisani. Korisnici koji to žele, moći će objavljene podatke preuzeti na svoja računala.

 

 

Otkako smo pokrenuli Campus kao pilot program, naša je misija bila zbližiti studentsku zajednicu. No, shvatili smo da je to najbolje napraviti kroz Facebookove grupe, stoji u poruci.

Tijekom pilot programa bila su uključena 204 američka fakulteta, koja su sad obaviještena o gašenju mreže.

Iz Facebooka nikad nisu službeno objavili koliko korisnika Campus ima, no čini se da nije bilo dovoljno da opravda njegovo postojanje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju