'Facebook grad': Dobrodošli u novu stvarnost!

Mark Zuckerberg, osnivač najveće društvene mreže Facebook, odlučio je napraviti pravi mali grad za zaposlene u svojoj kompaniji.

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.02.2015. / 14:49

'Facebook grad': Dobrodošli u novu stvarnost!

Mark Zuckerberg, osnivač najveće društvene mreže Facebook, odlučio je napraviti pravi mali grad za zaposlene u svojoj kompaniji. Kompanija je otkupila dodatnih 22,06 ha zemlje nedaleko od sjedišta Facebooka u Silicijskoj dolini i za to je izdvojila vrtoglavih 400 milijuna dolara.

Sam projekt, o kojemu se piše već neko vrijeme, vrijedan je 120 milijuna dolara, a prema pisanju Silicon Valley Business Journala, rukovoditelji Facebooka izjavili su da će zemljište biti javno dostupno te da će se sastojati od stanova, kao i prodajnih mjesta i hotela. Područje se nalazi u neposrednoj blizini sjedišta Facebooka u Menlo Parku u Kaliforniji .

John Tenanes, jedan od glavnih direktora za nekretnine u Facebooku, izjavio je da će se na spomenutih 22,06 ha zemlje u Menlo parku nalaziti "mini grad koji će biti dio zajednice".

Planovi Marka Zuckerberga svakako nisu samo utopija. Rast digitalnog sektora u sjevernoj Kaliforniji doveo je do napetosti u postojećoj zajednici, a Tenanes je rekao da želi raditi na planovima za lokalne stanovnike. "Osjećamo se jednostavno ne može izgraditi korporativni kampusa, ona mora biti integriran u zajednicu", izjavio je.

"Osjećamo da ne možemo samo tako izgraditi korporacijski kampus, a da ne bude integriran u već postojeću zajednicu", izjavio je Tenanes.

Facebook već neko vrijeme ima u planu svoje sjedište premjestiti u Menlo park, lokaciju na kojoj stanuje svaki četvrti zaposlenik ove kompaniji pa na tom mjestu stoga i želi izgraditi svoj mali grad te na taj način zaokružiti jedan pravi kompleks za zaposlene.

"Ovo je investicija u našu budućnost i budućnost Menlo parka. Biti dobar susjed je nešto što je za nas od iznimne važnosti i uvijek se veselimo nastavku dijaloga sa gradom i liderima lokalnih zajednica u mjesecima koji nadolaze", izjavio je glasnogovornik Facebooka.

Foto: BusinessInsider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti