Facebook integrira SMS-ove u Messenger i uvodi podršku za više profila

Facebook želi da sva komunikacija korisnika – putem klasičnih poruka i putem njihove društvene mreže ide kroz samo jednu aplikaciju, Messenger

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.02.2016. / 08:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je još prije nekoliko godina omogućio slanje i primanje SMS-ova iz njihove Messenger aplikacije, no s obzirom kako je mali broj ljudi koristio ovu opciju, krajem 2013. odustali su od integracije tekstualnih poruka u Facebookov inbox. Iz Zuckerbergove kompanije nedavno su ponovno počeli s testiranjem iste opcije te je (mali) dio korisnika iz SAD-a čiji mobilni uređaji rade na Androidu dobio mogućnost primanja i slanja klasičnih poruka direktno iz Facebookovog Messengera. Kada je ova opcija prvi put lansirana u 2012., ona nije bila dostupna u web verziji Messengera niti na drugim platformama te nije poznato hoće li ova ograničenja ostati i sada.

'Želimo omogućiti ljudima da im cjelokupna konverzacija s drugim korisnicima – od SMS-ova do Messengera bude dostupna samo na jednom mjestu. To je stvarno jednostavan način za primanje i odgovaranje na sve SMS-ove unutar samo jedne aplikacije', komentirali su iz ove kompanije novu opciju. Korisnici koji mogu aktivirati ovu opciju (dakle, samo oni iz SAD-a koji koriste Androide) trebaju u postavkama Messengera aktivirati opciju 'Change SMS App' i njihove poruke prikazivat će se unutar Facebookove aplikacije za komunikaciju. Osim integracije SMS-ova u Messenger, Facebook je u Messengeru predstavio i još jedan novitet koji je također dostupan samo za mobilne uređaje koji rade na Androidu – podršku za više profila.

Ova opcija nedavno je predstavljena u Instagramu, a sada je dostupna i za korisnike Messengera na telefonima koje pokreće Googleov mobilnim operativni sustav. Tako će sada korisnici, umjesto odjave sa starog profila i prijave na novi, na jednostavan način moći mijenjati profile unutar Messengera, a ova se opcija može aktivirati u opcijama aplikacije.  

Izvor. Venture Beat

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti