Facebook je najomiljenija društvena mreža u Hrvatskoj

Društvene mreže su postale neizostavni dio naših života, podaci o najpopularnijima u Hrvatskoj su vrlo zanimljivi

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 17.11.2017. / 11:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O tome koja je društvena mreža najpopularnija, bez obzira da li se analiziraju globalni podaci ili samo oni iz Hrvatske dvojbe odavno ne postoje.

Facebook je pomeo sve, dominantno drži vodeću poziciju i vrlo vjerojatno se to neće promijeniti još jako, jako dugo. Zanimljivo je kako su Facebooku ne tako davno predviđali pad, konstantni gubitak korisnika i tmurne dane, a stvarnost otkriva kako Facebook i sve što ide uz njega nezaustavljivo raste, rušeći sve rekorde i gomilajući ogromnu financijsku dobit.

Koje su dakle najpopularnije društvene mreže u Hrvatskoj?

Facebook je prvi i apsolutno nedodirljiv, jer u razdoblju od listopada 2016. do listopada 2017. na Facebooku je čak 84,37% korisnika svih društvenih mreža kada se analiziraju korisnici iz Hrvatske. Tu, dakle, nema nikakvih iznenađenja, jer Facebook je nešto što je postalo svakodnevica za preko dvije milijarde ljudi na svijetu, stoga ni Hrvatska nije iznimka. No, pomalo je iznenađujuće pogledati podatke koje je predstavio StatCounter.

Na drugom mjestu najpopularnijih društvenih mreža je Pinterest, sa 6.31% udjela na tržištu u posljednjih godinu dana. Treći je Twitter sa 1,95%, četvrti je Tumblr sa 1,74% a Instagram je tek na petoj poziciji sa 1.67% korisnika. Slijede YouTube s 1.51%, Reddit s 1.48%, odnosno “neka druga društvena mreža” sa 0.96%.

 

 

Source: StatCounter Global Stats - Social Media Market Share

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti