Meerkat i Periscope zadnje vrijeme su prilično uzburkali tržište mobilnih aplikacija, a očito je da i Facebook želi dio tržišta za sebe.

Periscope je u vlasništvu Twittera, dok Meerkat radi nezavisno uz potporu poznatih investitora kao što je Gary Vaynerchuk, između ostalih. No kako god bilo, Facebook je u tajnosti razvijao ovaj servis prije nego što su dva prije spomenuta servisa objavljena.

Facebook na ovom tržištu ima veliku prednost, a to je velik broj korisnika, pa je tako već počeo surađivati s poznatim ljudima koji su počeli promovirati nove mogućnosti kao što su Dwayne Johnson i Serena Williams.

No ako ste zgrabili telefon i htjeli i vi postati nova internet senzacija, za to ćete ipak trebati pričekati jer je Live trenutno dostupan samo poznatim ljudima s verificiranim profilima. Live je moguće koristiti preko aplikacije Mentions, koja je također namijenjena poznatima osobama iz svijeta glazbe, filma, sporta, itd.

Nalik Meerkatu i Periscopeu i Live ima mogućnost komentiranja no za razliku od konkurencije svoje video uratke nakon “snimanja uživo” možete pogledati i kasnije, dok kod Meerkata to uopće nije slučaj, a Periscope zadržava snimku 24 sata.

U slučaju da ne uspije, Facebooku uvijek ostaje opcija probati kupiti Meerkat, no iz iskustva s Snapchatom, možda to i nije tako lagan zadatak, unatoč tome što Facebook ima novaca.

VIše možete saznati na službenim Facebook stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju