Status poznatih i slavnih od sada će imati utjecaja i na Facebook, koji je odlučio objaviti aplikaciju namijenjenu upravo ovoj kategoriji ljudi, što će se nekima svidjeti, nekima vjerojatno i ne baš...

Uostalom, već su se pojavili određeni komentari kako je ovim potezom najpopularnija društvena mreža na svijetu napravila svojevrsnu segregaciju, ali takav nam se stav ipak čini malo pretjeranim. Čini nam se da je bit u nečem sasvim drugom, a to je činjenica da Facebook želi onima koji uživaju (?) status „celebrityja“ ponuditi mogućnost da se tako osjećaju i dok objavljuju postove na svojim profilima. Aplikacija je, za sada, namijenjena samo za Appleov iOS, nazvana je Mentions, već sam naziv sugerira da će je moći koristiti samo oni čiji „glas“ ima nešto veći utjecaj od nas, sasvim „malih i običnih ljudi“.

Dakle, mega popularni sportaši, glazbenici, glumci i ostatak „selebova“ sada na Facebooku imaju svoj „poseban kutak“, a činjenica kako je ova aplikacija objavljena samo u izdanju za iOS mnogima sugerira da se kompanija sve više fokusira na mobilne platforme koje više nisu izuzetak, nego standard. Trenutačno je Facebook Mentions ograničen samo za slavne iz Sjedinjenih Američkih Država, ako se pitati tko su oni, Facebook će imati svoj poseban sustav odobravanja statusa koji će omogućavati instalaciju i korištenje ove usluge.

Naravno, da ne bi sve ostalo samo u zatvorenom krugu slavnih, „običan puk“ će imati mogućnost praćenja i pretplate, komentiranja i povezivanja sa svojim zvjezdanim ljubimcima. Procjena je da će horde PR stručnjaka koji se brinu o imidžu poznatih jedva dočekati da instaliraju i koriste ovu aplikaciju, jer ih ona „izdvaja iz mase“, pa bez obzira odobravali mi to ili ne, oni uživaju u tome, jer su upravo zbog toga to što jesu – poznati i slavni. Sada im, eto, Facebook osigurava da se tako osjećaju i na društvenoj mreži s najvećim brojem korisnika na svijetu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju