Ono što korisnici već dugo imaju na svojim pametnim telefonima, od sad mogu koristiti i na osobnim računalima. Naime, Facebook je lansirao aplikaciju Messenger za Windows 10 i macOS računala.

Do sad su korisnici, žele li se dopisivati putem Messengera s prijateljima, morali otvoriti Facebook u nekom od internetskih preglednika i tamo otvoriti chat. Kako je pojasnio potpredsjednik Messengera, Stan Chudnovsky, to više neće biti potrebno jer je Messenger sad zasebna aplikacija. Dizajnirana je za velike ekrane, tako da i oni s velikim laptopima ili ekranima mogu ugodno ćaskati s prijateljima.

Nova aplikacija ima iste mogućnosti kao i mobilna verzija - od tamne verzije, do popularnih GIF-ova, ali i mogućnost obavijesti kako biste znali točno tko vam i gdje piše.

Također, Messenger za desktop besprijekorno funkcionira i s verzijom za pametne telefone, tablete i onom u internetskom pregledniku pa nema potrebe za dodatnim sinkroniziranjem podataka.

Ono što će mnogima u ovom trenutku biti posebno zanimljivo je i mogućnost neograničenih grupnih poziva u samoj aplikaciji. Tako možete razgovarati s nekim putem videopoziva čak i ako ne znate e-mail adresu ili broj telefona dotične osobe.

Želite li instalirati Messenger aplikaciju na svoje računalo, morati ćete ju potražiti u Microsoft Storeu (za Windows 10) odnosno Mac App Storeu (za macOS), jer Facebook, barem za sad, ne nudi mogućnost direktnog preuzimanja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju