Facebook napokon izbacio samostalnu aplikaciju Messenger za osobna računala

Nova aplikacija ima iste mogućnosti kao i mobilna verzija - od tamne verzije, do popularnih GIF-ova, ali i mogućnost obavijesti kako biste znali točno tko vam i gdje piše.

Martina Čizmić | 03.04.2020. / 16:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Ono što korisnici već dugo imaju na svojim pametnim telefonima, od sad mogu koristiti i na osobnim računalima. Naime, Facebook je lansirao aplikaciju Messenger za Windows 10 i macOS računala.

Do sad su korisnici, žele li se dopisivati putem Messengera s prijateljima, morali otvoriti Facebook u nekom od internetskih preglednika i tamo otvoriti chat. Kako je pojasnio potpredsjednik Messengera, Stan Chudnovsky, to više neće biti potrebno jer je Messenger sad zasebna aplikacija. Dizajnirana je za velike ekrane, tako da i oni s velikim laptopima ili ekranima mogu ugodno ćaskati s prijateljima.

Nova aplikacija ima iste mogućnosti kao i mobilna verzija - od tamne verzije, do popularnih GIF-ova, ali i mogućnost obavijesti kako biste znali točno tko vam i gdje piše.

Također, Messenger za desktop besprijekorno funkcionira i s verzijom za pametne telefone, tablete i onom u internetskom pregledniku pa nema potrebe za dodatnim sinkroniziranjem podataka.

Ono što će mnogima u ovom trenutku biti posebno zanimljivo je i mogućnost neograničenih grupnih poziva u samoj aplikaciji. Tako možete razgovarati s nekim putem videopoziva čak i ako ne znate e-mail adresu ili broj telefona dotične osobe.

Želite li instalirati Messenger aplikaciju na svoje računalo, morati ćete ju potražiti u Microsoft Storeu (za Windows 10) odnosno Mac App Storeu (za macOS), jer Facebook, barem za sad, ne nudi mogućnost direktnog preuzimanja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti