Facebook nije pronašao dokaze o uplitanju stranih aktera u američke prosvjede te poručuju: "Ne nasjedajte"

Facebook je objavio u petak da nisu pronašli dokaze o koordiniranom vanjskom utjecaju na američke prosvjede putem te društvene mreže, nakon što je američki državni odvjetnik rekao da strani akteri provode dezinformacijsku kampanju.

Hina | 05.06.2020. / 21:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aktivno smo tražili i nismo vidjeli strano uplitanje ili neautentično ponašanje koordinirano unutar zemlje koje cilja na ove prosvjede, kazao je Nathaniel Gleicher, zadužen za strategiju Facebooka za kibernetičku sigurnost, u razgovoru s novinarima.

Želimo upozoriti ljude da ne nasjedaju na zaključke bez jasnih dokaza o vanjskom utjecaju, dodao je.

Američki državni odvjetnik William Barr rekao je u četvrtak da strane skupine vode dezinformacijske kampanje, u jeku velikih prosvjeda čiji je okidač bila smrt afroamerikanca Georgea Floyda prilikom nasilnog privođenja, poput ruske kampanje tijekom predsjedničkih izbora 2016.

Neki od stranih hakera i skupina koji su povezani s vladama fokusirani su na ovu partikularnu situaciju u kojoj se nalazimo, i pokušavaju je preuveličati na svaki mogući način, rekao je.

Gleicher je rekao da je Facebook obavijestio vladu o rezultatima.

Twitter je u petak odbio komentirati Barrovu izjavu.

Glasnogovornik Twittera rekao je da se poduzimaju proaktivne mjere prema koordiniranim pokušajima disrupcije javne rasprave o problemu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti