Facebook objavio svoju novu aplikaciju Slingshot

Prema mnogima konkurent Snapchatu, prema Facebooku nešto drugačija aplikacija iz njihovog Creative Labsa, Slingshot je novi servis koji komunikaciju želi učiniti zabavnijom

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.06.2014. / 19:57

Facebook objavio svoju novu aplikaciju Slingshot

Prema mnogima konkurent Snapchatu, prema Facebooku nešto drugačija aplikacija iz njihovog Creative Labsa, Slingshot je novi servis koji komunikaciju želi učiniti zabavnijom.

Prošli tjedan aplikacija je slučajno puštena u javnost da bi samo kratko nakon toga bila povučena s App Storea, no to je bilo dovoljno da se saznaju detalji aplikacije.

Slingshot je za razliku od Snapchata, koji je više jedan-na-jedan komunikacijski servis, namijenjen za dijeljenje trenutaka s više ljudi od jednom, vrlo slično Facebookovom modelu. No da je Slingshot različit od Snapchata pokazuje način funkcioniranja. Kako biste vidjeli primljenu poruku na Slingshotu, morate poslati poruku natrag, što znači da je za ovu društvenu aplikaciju potrebno 100 posto aktivnosti s jedne i druge strane, nešto što Slingshotu daje jedinstvenu karakteristiku.

Da li je to dobro ili loše za korisnike, pokazat će vrijeme, a za to vrijeme iz Facebooka opisuju Slingshot na sljedeći način “To je aplikacija gdje je svatko tvorac a nitko nije samo promatrač.”

Aplikacija je već dostupna na App Storeu, uskoro će biti dostupna i na Google Playu, a za korištenje iste trebat će vam vrlo vjerojatno malo vremena da se priviknete na nju. Početne postavke su vrlo jednostavne pa tako trebate upisati vaš telefonski broj te zatim PIN koji ćete dobiti SMS-om, te pratiti vodič. Kasnije možete dodati prijatelje s Facebooka ili telefonskog imenika. Važno je spomenuti da Facebook nije obavezan, pa tako možete koristiti aplikaciju bez da ju povežete, a prijatelje ćete naći pomoću korisničkog imena kojeg trebate upisati prilikom inicijalizacije.

Ostale stvari ćete sami shvatiti, a mi ćemo kroz nekoliko dana napisati naš osvrt na Slingshot, nakon što i mi malo proučimo samu funkcionalnost Slingshota.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti