Facebook omogućio besplatne pozive za korisnike iPhone uređaja u SAD-u

Početkom ovog mjeseca Facebook je počeo testiranje poziva unutar svoje Messenger aplikacije za iPhone korisnike u Kanadi uz istovremenu najavu lansiranja usluge u SAD-u.

Zimo Zimo Mario Breljak | 16.01.2013. / 22:35

Facebook omogućio besplatne pozive za korisnike iPhone uređaja u SAD-u

Početkom ovog mjeseca Facebook je počeo testiranje poziva unutar svoje Messenger aplikacije za iPhone korisnike u Kanadi uz istovremenu najavu lansiranja usluge u SAD-u. Očito su se rezultati testiranja pokazali kao pun pogodak, što je rezultiralo i uvođenjem gumba za poziv u Messenger aplikaciji za sve korisnike.

Kako je za The Verge potvrdio Facebook, danas je u puno korištenje i puštena nova funkcionalnost za Messenger korisnike koji sada u SAD-u mogu ostvarivati pozive s iPhone uređaja jednostavnim upisom slova „i“ u razgovor s osobom i pritiskom na gumb „Free Call“. Funkcionalnost možda neće uvelike pomoći korisnicima koji su suočeni sa slabim signalom ili imaju besplatne minute razgovora, ali će to sigurno promijeniti u budućnosti.

Facebook je ovim potezom postao jedan od vodećih pružatelja VoIP komunikacijskih usluga, jer prema zadnjim podacima u SAD-u ima više od 150 milijuna Facebook korisnika, što zadaje veliki udarac Viberu i Skypeu koji imaju ovu funkcionalnost, međutim na puno manjoj bazi korisnika.

Uvođenje besplatnih poziva definitivno će biti pozdravljen od strane korisnika Messenger aplikacije, iako će još ostati upitnik nad video pozivima, jer je Facebook od ljeta 2011. u partnerstvu sa Skypeom s kojim ima dogovorene video pozive unutar svoje web stranice. Najava za međunarodno širenje nove Facebook usluge još uvijek nema, međutim možemo i to očekivati u skoro vrijeme.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti