Facebook optužen za špijunažu Belgijanaca

Belgijski odvjetnici optužili su Facebook da je bez autorizacije špijunirao građane.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 28.09.2015. / 09:36

Pronađeno

“Kada je postalo poznato da NSA špijunira ljude diljem svijeta, svi su se uzrujali, no ovaj puta potpuno istu stvar radi Facebook, no na malo drugačiji način.”, istaknuo je Frederic Debussere.

Ono što se u priopćenju navodi jest da je Facebook pratio korisnike iako su se oni odjavili sa sustava a sve u svrhu korištenja oglasa. Facebook s druge strane negira optužbe, te ističe kako su podaci i zaključci netočni.

“Pokazat čemu sudu kako naša tehnologija štiti korisnike od spama, malwarea i ostalih napada, te kako smo usklađeni s EU zakonom, te s Belgijskim strancima.”

Facebook ističe kako se njihova europska operativa odvija u Irskoj, no s druge strane optužitelji postavljaju pitanje kako Facebook može biti subjekt belgijskog zakona ako se upravljanje prikupljenim podacima odvija u Irskoj gdje kompanija zapošljava oko 900 ljudi?

Optužitelji više manje javno optužuju Facebook za špijunažu, no kompanija pokušava sve privesti van javnosti, pa su tako dodali da su i dalje otvoreni za razgovor oko ovih problema, te kako je to bolja opcija nego raditi sve to putem javnosti.

Ivan je sasvim običan čovjek, te kao i svaki drugi čovjek ima svoj mobitel.

Kada se vozi u tramvaju, Ivan tipka po mobitelu, gleda što ima novo na Facebooku i Instagramu.

Kroz Facebook i Instagram, Ivanu se stalno prikazuju Gavrilovićeve fotografije hrane

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti