Facebook otvara poseban prostor namijenjen direktnoj prodaji

Marketplace je trenutno dostupan za SAD, Veliku Britaniju, Australiju i Novi Zeland.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.10.2016. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Grupe na Facebooku koje se bave prodajom određenih proizvoda svakog mjeseca posjeti više od 450 milijuna ljudi, a ova društvena mreža u svojoj aplikaciji sada lansira novi tab namijenjen direktnoj prodaji (P2P).

Facebook Marketplace omogućuje pretraživanje sadržaja prema relevantnosti ljudi koji prodaju neke proizvode za koje biste možda mogli biti zainteresirani i efikasno izlaže ono što vi sami možete ponuditi na online tržištu.

Zajedno s Facebook Messengerom možete organizirati sastanke i saznati više o osobama s kojima sklapate dogovore na anonimnim stranicama, zahvaljujući Facebook profilima.

Marketplace je trenutno dostupan za SAD, Veliku Britaniju, Australiju i Novi Zeland na mobilnim telefonima, ali ako postane popularan, postoji mogućnost da bude predstavljen i cijelom svijetu.

Ipak, ovaj dodatak postojećim Facebook aplikacijama ima i svoje nedostatke jer ne postoji mogućnost ocjenjivanja ponuđača i kupaca koji obično štiti potrošače od prijevare.

Iako trenutno nema Facebook stranica kojima je dozvoljen pristup Marketplaceu, Facebook bi jednog dana na taj način mogao generirati dodatni prihod od oglašavanja.

Izvor: TechCrunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti