Facebook predstavio novu opciju koja se korisnicima vjerojatno neće svidjeti

S budućom nadogradnjom aplikacije, Facebook će omogućiti automatsku reprodukciju zvuka s videozapisima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.02.2017. / 08:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je tijekom godina često mijenjao postavke mreže i predstavljao opcije koje se nisu svidjele korisnicima (a u nekim slučajevima poput označavanja osoba u fotografijama morala su intervenirati i regulatorna tijela EU), a sada su najavili još jednu opciju koja bi mogla naići na kritike korisnika. U budućnosti će se tako videozapisi na ovoj mreži automatski reproducirati sa zvukom – trenutno se videozapisi reproduciraju bez zvuka te je za dovoljno samo dodirnuti ekran za reprodukciju zvuka. S novom nadogradnjom zvuk će se automatski reproducirati te će se pojačavati i stišavati kako korisnici budu 'scrolali' po stranici, a još jedna novost vezana uz videozapise jest i mogućnost reprodukcije videozapisa kao 'slika u slici' unutar same aplikacije, ali i nakon napuštanja Facebooka. Dakle, kada korisnici izađu iz Facebookove aplikacije, na ekranima će ostati mali ekran s videom kojeg su gledali na ovoj društvenoj mreži.

Iako u Facebooku kažu kako su testiranja pokazala da korisnici žele automatsku reprodukciju zvuka s videozapisima, ova opcija vjerojatno se neće svidjeti velikom broju ljudi. Naime, korisnici na ovoj mreži prate stotine, možda i tisuće ljudi i stranica te se na news feedu prikazuje sve više videa tako da bi se tijekom pregledavanja Facebooka u budućnosti stalno mogao paliti i gasiti zvuk s tih videozapisa. Automatska reprodukcija zvuka bit će onemogućena ako je telefon u tihom modu, a srećom ova opcija moći će se isključiti u postavkama telefona tako da se, kao i do sada, video reproducira bez zvuka, a dodirom prsta po ekranu aktivirat će se i zvuk.

Još jedna novost vezana uz Facebook i video jest posebna Facebookova video aplikacija koja će omogućiti gledanje video sadržaja s ove mreže direktno na televizorima, bez povezivanja telefona i tableta s TV-om i streamanja sadržaja. Facebookova aplikacija uskoro će biti dostupna za Apple TV, Amazon Fire TV i Samsungove pametne televizore (naknadno će biti dostupna i na drugim platformama) te će korisnici putem nje na televizorima moći gledati videozapise koje su na Fejsu podijelili njihovi prijatelji, videa sa stranica koje prate, preporučene i Live videozapise itd.

Izvor: Tech Spot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti