Facebook priprema video reklame u trajanju od 15s

Facebook bi s novim reklamama od 15 sekudni ušao na tržište televizije u nadi da će im oduzeti dio kolača, s obzirom na to da kompanija planira prodati reklamu od za 2.5 milijuna dolara dnevno.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 06.08.2013. / 12:07

Facebook priprema video reklame u trajanju od 15s

Facebook bi s novim reklamama od 15 sekudni ušao na tržište televizije u nadi da će im oduzeti dio kolača, s obzirom na to da kompanija planira prodati reklamu od za 2.5 milijuna dolara dnevno.

"Svake večeri, 88 milijuna do 100 milijuna aktivno koriste Facebook za vrijeme prime-time TV-a samo u SAD-u", istaknula je direktorica operacija Sheryl Sandberg. Dakle s takvim dosegom i cijenom od 2.5 milijuna dolara, oglašivači bi imali nešto skuplju sekundu emitiranja nego što je to TV reklama na primjerice Super Bowlu, gdje su oglašivači plaćali 4 milijuna dolara za 30 sekundi.

Iako se i sada mogu postavljati video oglasi u postove, problem je u tome što samo korisnici koji su fanovi te stranice vide taj oglas.

Za sada nema službenih informacija, no poznato je da bi se oglasi prodavali na dnevnoj bazi te bi se mogli targetirati samo na korisnike bazirane prema godinama ili spolu, odnosno neće biti moguće targetirati prema lokaciji ili određenim područjima zanimanja.

Zavisno o širini spektara kojim se oglas želi dohvatiti, oglasi će se naplaćivati između milijun i 2.5 milijuna dolara, prenosi Bloomberg

TV i dalje ostaje broj jedan što se tiče oglašavanja, a ove se godine planira potrošiti dvostruko više nego na digitalne medije, stoji u izvješću ZenithOptimedia.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti