Većina ljudi nije ni svjesna da je njihov sadržaj dostupan svima. Ako ste neka javna osoba, onda vam je to naravno u interesu, no većina ljudi ne želi da njihove informacije vidi bilo tko.

Upravo zato je Facebook napravio korak naprijed u privatnosti svoji korisnika, pa će tako svi korisnici imati zadano “Friends” kada će objavljivati statuse, slike ili video. Naravno, s jednim klikom možete promijeniti tko će vidjeti vaš post, no važno je spomenuti da će vaše statuse vidjeti samo vaši prijatelji.

Facebook promijenio pravila igre, od sada će po defaultu svi dijeliti sadržaj s prijateljima a ne javno

Korisnici će uskoro primijetiti i novi popup prozor gdje će vas Facebook pitati s kim želite dijeliti vaš sadržaj, te kojim ste aplikacijama dali vaše dopuštenje. Osim na webu, ovaj odabir bit će dostupan i za sve korisnike na mobilnim uređajima, kao što je prikazano na slici ispod.

Ovo je samo jedan korak bliže prema relevantnijem sadržaju, odnosno transparentnijem i točnije sustavu za dijeljenje sadržaja.

Izvor The Verge

Facebook promijenio pravila igre, od sada će po defaultu svi dijeliti sadržaj s prijateljima a ne javno