Dugo se čeka službena Facebook aplikacija za iPad, a izvori javljaju da će je objaviti ili na Appleovom događaju ili na vlastitom.

Naime, bivši inženjer Facebook Jeff Vekoeyen napisao je kako je Facebook aplikacija za iPad već bila završena u svibnju ove godine, no očito postoji dobar razlog zašto je tome tako.

Razlog tome je vrlo vjerojatno suradnja sa Appleom koja je očito potrajala, no TechCrunch ovaj puta piše kako Facebook izlazi sa svojom iPad aplikacijom ili na Appleovom događaju koji će se dogoditi 04. studenog u Palo Altu ili na svom vlastitom. Ovako ili onako, Facebook definitivno ide na objavu aplikacije.

Ono što TC doznaje jest da se spominje kako će Facebook objaviti aplikaciju na svom vlastitom događaju iPad/Spartan i to već u ponedjeljak, dan prije Appleovog događaja, no također se navodi kako pregovori između Facebooka i Applea još uvijek u tijeku. Poznato je i da Apple zna promijeniti svoju taktiku u zadnji čas.


POGLEDAJTE: Hoće li iPhone 8 biti senzacija, ne znamo. Ali ‘petica’ će biti najprodavaniji iPhone ikad!


Bilo kako bilo, u interesu je i jednoj i drugoj kompaniji da aplikaciju objave na istom događaju jer obje kompanije imaju jednog zajedničkog 'neprijatelja' Googlea.

Što se same aplikacija tiče, ona je u potpunosti napravljena na HTML5 tehnologiji, koju Apple u potpunosti podržava radi čega je i dijelom izbacio Flash. O njoj smo već pisali, pa možete pogledati naš prijašnji post sa galerijom slika.

Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati ponedjeljak odnosno utorak.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju