Facebook je tijekom F8 konferencije napokon najavio pravu VR društvenu aplikaciju pod nazivom Facebook Spaces.

Nova aplikacija predstavlja još jedan način druženja s Facebook prijateljima, ali ovaj put u virtualnoj stvarnosti. Facebook Spaces započinje s avatarom kojeg možete kreirati i prilagoditi prema svom vlastitom liku, nakon čega možete preko Facebook Messengera pozvati prijatelje s kojima ćete se družiti u VR razgovorima. Zajedno možete pregledavati Facebook 360 videozapise, crtati različite objekte i prikazivati fotografije u VR slajdovima.

Budući da VR uređaje još uvijek ne posjeduje velika većina korisnika, interakciju s prijateljima možete imati putem video poziva na Messengeru, gdje se osobe u VR-u pojavljuju kao avatari osobi bez VR-a i obrnuto, osobama u VR-u se osoba sa video poziva pojavljuje kao 2D video.

Facebookova pametna i pomalo bizarna VR aplikacija uskoro kreće u beta testiranje za Oculus Rift uređaj i svojevrsni je društveni eksperiment. Platforma će u nekom trenutku biti dostupna i developerima, koji će moći nadograđivati ono što je Facebook započeo.

S fokusom na Facebook Spaces platformu, očekuje se da će kompanija imati više sredstava za kreiranje većeg tržišta za VR uređaje, poput Oculusa, čime će se stvoriti i puno veća baza korisnika virtualne stvarnosti.

Pogledajte kako Facebook zamišlja budućnost virtualne stvarnosti na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju