Od sljedećeg tjedna kada kreće isporuka novog tableta iz Amazona - Kindle Fire, korisnici će moći kupiti aplikacije iz Appstorea, no Amazon će svaki dan nuditi besplatne aplikacije.

Netflix, Rhapsody, Pandora, Twitter, Comics od comiXology, Facebook, The Weather Channel i popularne igre od kompanija kao što su Zynga, EA, Gameloft, PopCap i Rovio naći će se na Appstoreu za novi Kindle Fire koji kreće sa isporukom 15. studenog.

Amazon kaže kako su sve aplikacije testirane na Kindle Fireu te kako će korisnici moći dobiti aplikacije koje se plaćaju, besplatno svaki dan, a jednom kada ćete preuzeti aplikaciju sa Amazon Appstorea ista će biti dostupna i na drugim Android baziranim uređajima.

Osim aplikacija, kojih će ne sumnjamo uskoro biti mnogo, Amazon će nuditi 18 milijuna filmova, TV emisija, pjesama, knjiga i magazina 'i to je tek samo početak. Svaki dan dodajemo sve više aplikacija i igara u svim kategorijama' istaknuo je Dave Limp predsjednik Amazon Kindlea.

Mashable piše kako je Amazon objavio u rujnu da je u prvih pet dana po objavi novog tableta naručeno 250.000 Kindlea Fire uređaja, dok je usporedno s tom brojkom Apple prodao 300.000 iPada u prvom danu nakon objave istog.

Kindle Fire ima zaslon od 7 inča, nema ugrađenu kameru, mikrofon niti 3G te košta 199 dolara.

Via Amazon

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju