Facebook u pregovorima s Appleom i Microsoftom, želi dovesti Home na još više uređaja

Bilo je i za očekivati da će Facebook pokušati dogovoriti posao s Appleom kako bi svoj novi 'Home' doveo i na iOS platformu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 17.04.2013. / 11:03

Facebook u pregovorima s Appleom i Microsoftom, želi dovesti Home na još više uređaja

Bilo je i za očekivati da će Facebook pokušati dogovoriti posao s Appleom kako bi svoj novi "Home" doveo i na iOS platformu.

Razlog zašto je Facebook prvo krenuo na Android jest fleksibilnost sustava, dok je to kod Apple i Microsofta malo teže za izvesti. Iz Facebooka su za Bloomberg potvrdili kako pregovaraju s Appleom kako bi ugradili Home na iOS platformu, no možda se neće zvati "Home".

Direktor proizvoda Adam Mosseri kaže kako su pokazali Appleu što su napravili, te kako i dalje pregovaraju. Iako ranije nisu mogli pronaći zajednički jezik, Apple i Facebook uspjeli su to učiniti na iOS6 i Mountain Lionu, a izgleda kako će to isto postići i na novom iOS-u.

"Može i ne mora biti Home" istaknuo je Mosseri te dodao "Možemo ugraditi smo neke dizajnerske vrijednosti u iOS aplikaciju i možda sve tako završi, no možda izgradimo samo lock screen. Možda će se zvati Home, a možda nekako drugačije"

Također, Bloomberg prenosi kako Facebook surađuje i s Microsoftom kako bi Home ugradio i na Windows Phone platformu, no za sada niti Apple niti Microsoft nisu htjeli komentirati ove navode.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti