Facebook zapošljava 3000 administratora za borbu protiv nasilnih video snimki

Do sad se za revidiranje prijavljenih objava, fotografija i video snimki brinulo 4500 Facebookovih administratora koji su na tjednoj bazi pregledavali milijune prijava.

Martina Čizmić | 04.05.2017. / 06:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je objavio kako će u sljedećih godinu dana zaposliti dodatnih 3000 ljudi diljem svijeta kojima će jedina zadaća biti kontroliranje videa i objava u potrazi za nasilnim ili kriminalnim djelima i njihovo sprječavanje.

Jedan je to od koraka koje je Facebook poduzeo nakon što se našao na udaru medija i javnosti zbog video snimki ubojstva i samoubojstva koje su emitirane uživo na toj društvenoj mreži.

Kako je u svojoj objavi na Facebooku zapisao njegov šef Mark Zuckerberg, problem će u potpunosti biti uklonjen tek kad računala budu sposobna određivati sadržaj i kontekst videa. Dok se to ne dogodi, procjene moraju obavljati ljudi.

“Želimo li izgraditi sigurniju zajednicu, moramo odgovoriti brzo. Radimo na tome da omogućimo jednostavnije prijavljivanje videa, kako bismo brže poduzeli prave mjere - bilo da se radi o pravovremenoj reakciji kad netko treba pomoć ili uklanjanju neke objave”, napisao je Zuckerberg.

Pojasnio je i kako im nije cilj samo ukloniti video snimke uznemirujućeg sadržaja, već i spriječiti pojavu nasilja. A kako bi to i ostvarili u Facebooku rade na izradi boljih alata koji će olakšati prijavljivanje uznemirujućeg sadržaja, ubrzati njegovo procjenjivanje i pojednostaviti kontaktiranje policije u situacijama kad je njihova pomoć potrebna.

Do sad se za revidiranje prijavljenih objava, fotografija i video snimki brinulo 4500 Facebookovih administratora koji su na tjednoj bazi pregledavali milijune prijava. Najavljene promjene trebale bi ubrzati i poboljšati cijeli proces.

“Nitko se ne bi trebao naći u takvoj situaciji, ali ako se nađu, trebali bismo izgraditi sigurniju zajednicu koja će im osigurati pomoć koja im je potrebna”, napisao je na kraju Zuckerberg.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti