Ne nasjedajte: ZET poslao važno upozorenje za građane

Stranica Zet Card HR na Facebooku je lažna i nikako na njoj nemojte ostavljati svoje podatke.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.02.2024. / 10:30

ZET-ova aplikacija (Foto: Zimo)

Na društvenim mrežama često se pojavljuju lažni profili kompanija, poznatih brendova, trgovačkih centara i slično na kojima se korisnicima dijele ili neke besplatne stvari poput automobila ili nekakvi nevjerojatni popusti. Unatoč brojnim upozorenjima, kao i brojnim dosadašnjim prijevarama, takve se "ponude" šire velikom brzinom među korisnicima Facebooka. Mnogi, zavedeni atraktivnom ponudom, ne provjere dobro o čemu je riječ te nasjednu na takve prijevare, dajući svoje osobne podatke ili, još gore, podatke o karticama.

  Naljepnica u ZET-u Isprobali smo ZET-ovu aplikaciju za kupovinu digitalnih karata: Evo kako funkcionira i što sve morate znati

Jedan od takvih aktualnih lažnih profila, odnosno aktualnih prijevara na Facebooku jest i s povoljnom godišnjom kartu ZET-a koja je navodno namijenjena svim stanovnicima Hrvatske, ne samo Zagreba.

U objavi, koja je sponzorirana na Facebooku kako bi bila vidljiva što većem broju ljudi, navedena je ponuda koja traje do kraja ovog mjeseca, a preko nje moguće je nabaviti promotivnu kartu za prijevoz ZET-om.

Iskusite godišnju kartu za samo 2,35 eura, stoji u objavi. Za dobivanje promotivne kartice potrebno je kliknuti na opciju "prijavi", koja se nalazi ispod popratne fotografije tramvaja i kartice.

Klikom na tu opciju, naravno, nećete dobiti nikakvu karticu, no zato ćete svoje osobne podatke predati prevarantima.

Na ovu su prevaru upozorili i iz ZET-a na svom službenom profilu na Facebooku. Navode kako je riječ o lažnom profilu koji se predstavlja kao ZET te da se na njemu nalaze informacije kojima se obmanjuje javnost.

  ZET-ovi autobusi Tiši, udobniji i lakši za održavanje: Električni autobus u testnoj vožnji na zagrebačkim ulicama

Uočite li stranicu koja se oglašava kao Zet Card HR, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđene opcije u njihovim objavama te da ne dajete svoje osobne podatke, stoji u objavi na Facebook stranici ZET-a.

Dakle, kao i u brojnim slučajevima ranije, budite oprezni, ne ostavljajte svoje podatke i ne širite informacije o ovoj lažnoj ponudi, tj. prijevari po Fejsu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti