FER je dobio Alumni odbor koji čini krema hrvatske IT industrije

Dekan Vedran Bilas okupio je istaknuta imena hrvatskoga gospodarstva s ciljem jačanja veze alumni zajednice i Fakulteta, s naglaskom na infrastrukturni i kadrovski razvoj te međunarodnu prepoznatljivost.

Martina Čizmić | 04.03.2023. / 10:18

Alumni odbor FER-a (Foto: FER)

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu osnovao je Alumni odbor, koji bi zajednicu alumnija, snažnu, uglednu i iznimno uspješnu u Hrvatskoj i inozemstvu, trebao povezati za zajedničko osnaživanje Fakulteta, s naglaskom na infrastrukturni i kadrovski razvoj te međunarodnu prepoznatljivost. Kako je istaknuo prilikom predstavljanja odbora dekan prof. dr. sc. Vedran Bilas, FER je velikom broju utjecajnih alumna služio kao odskočna daska, a danas njihova znanja i utjecaj mogu stvoriti nove sinergije za nove generacije studenata i studentica FER-a.

Alumni odbor čini 16 uglednih članica i članova, redom istaknutih imena u svome području rada: Luka Abrus (Five), Davor Baković (Končar - Mjerni transformatori), Mirna Bašić (Erste&Steiermärkische Bank), Tomislav Car (Productive), Josip Ćesić (Gideon), Tomislav Čleković (Rimac Automobili), Boris Drilo (Hrvatski Telekom), Ivana Fazinić (Q agency), Anja Hula (Infobip), Gordan Kreković (Visage Technologies), Goran Mirković (AVL - AST), Mladen Pejković (Atlantic Grupa), Renata Rubeša (Hrvatski operator prijenosnog sustava), Zlatka Tečec Ribarić (KONČAR - Institut za elektrotehniku), Davor Tomašković (Croatia osiguranje) i Igor Strejček (Microblink).

Alumni odbor ima prioritetne inicijative podijeljene u četiri područja: Attract, Meet & Transfer, Community i Mentoring, za koje će se formirati pojedinačne radne skupine.

Ciljevi inicijativa su međunarodno promoviranje brenda FER-a, pronalazak partnera za projekte i povećanje broja stranih studenata. Organizirat ćemo i godišnje druženje alumnija iz Hrvatske i inozemstva te raznim aktivnostima privlačiti vrhunske alumnije 'povratnike' na FER. Osnovat ćemo zakladu za potrebite i uspješne studente svih razina studija. Razvijat ćemo programe mentorstva za osobni razvoj studenata i doktoranada, ali i za istraživače, najavio je dekan Bilas.

Za voditelja odbora izabran je Mladen Pejković, koordinatorom suradnje sa zajednicom alumnija imenovan je Tomislav Marković (FER), koordinatoricom zajednice alumnija u inozemstvu Vana Jeličić (Tridonic, Njemačka), a savjetnikom za komuniciranje Krešimir Macan (Manjgura), također alumnus FER-a.

Mladen Pejković istaknuo je da su predložene inicijative adekvatne u usporedbi sa svjetskim sveučilištima FER-ova profila, a alumnije je pozvao na prijedlog i novih ideja jer je upravo izbor najboljih inicijativa jedan od ciljeva okupljanja Alumni odbora.

Misija fakulteta je tehnološki razvoj Hrvatske, u konačnici i Europske unije, kao i stvaranje društva blagostanja. Ne društva u kojemu je STEM svrha, nego društva u kojemu STEM omogućuje da ostale komponente društva i gospodarstva cvjetaju na željeni način, naglasio je Pejković.

Članovi Alumni odbora pojedinačno su se predstavili te su se složili kako je sazrelo vrijeme da sa svojih današnjih pozicija poduzetnika i menadžera vrate svojem matičnom fakultetu barem dio onoga što im je pružio. S ponosom su se prisjetili studentskih dana, mahom iskazavši zahvalnost svojim mentorima. Mentorstvo su posebno istaknuli kao važnu kariku u razvoju vrhunskih inženjera koje FER već desetljećima odgaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti