FER-ov tim proslavio pobjedu na natjecanju robotičara u Abu Dhabiju

Na okupljanju jeobilježeno i lansiranje nove aplikacije za mentoriranje.

Hina | 24.04.2024. / 08:16

FERConnect (Foto: FER)

Pod nazivom "Na valovima robotike", održan je u utorak treći FERConnect, okupljanje alumna zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), te je proslavljen uspjeh FER-ova stručnog tima koji je u veljači pobijedio na natjecanju robotičara u Abu Dhabiju.

U timu su bili stručnjaci iz Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LABUST), a pobijedili su projektom suradnje bespilotnih letjelica i besposadnih brodova u spašavanju života.

FER-ov tim je na prestižnom međunarodnom natjecanju pobijedio u jakoj konkurenciji od čak šezdesetak timova s uglednih sveučilišta iz cijelog svijeta, uključujući Lockheed Martin i svjetski poznati MIT Massachusetts Institute of Technology.

FERConnect Kako su FER-ovi robotičari osvojili svjetski vrh? Otkrivaju na FERConnectu

Dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas 100 obljetnica "FER-a u malom" obilježena izložbom "Zavodske crtice"

Na današnjem je okupljanju obilježeno i lansiranje nove aplikacije za mentoriranje, a predstavili su je predsjednik Alumni odbora Mladen Pejković i članica odbora Zlatka Tečec Ribarić. Cilj je aplikacije potaknuti karijerni napredak diplomiranih FER-ovaca (alumna) te trenutnih studenata FER-a pružanjem individualnog mentorstva od strane iskusnih FER alumna, prenoseći ključna iskustva i znanja budućim nositeljima tehnološkog razvoja Hrvatske.

Okupljenima na FERConnectu predstavljeni su i rezultati rada Zaklade FER Alumni u prikupljanju financijskih sredstava od ožujka ove godine. Početni cilj od 20 tisuća eura ostvaren je neočekivano brzo zahvaljujući korporativnim i privatnim donatorima. Zaklada je uspjela osigurati sredstva koja će omogućiti dodjeljivanje prvih stipendija studentima FER-a slabijeg imovinskog stanja već tijekom ove godine.

Redovito okupljanje alumna i organiziranje FERConnecta jedna je od aktivnosti Alumni odbora osnovanog u ožujku prošle godine, s ciljem jačanja suradnje s fakultetom i iskorištavanja potencijala zajednice, na inicijativu dekana FER-a Vedrana Bilasa. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti