Festival Brave New World otkriva što nas čeka u tehnologiji budućnosti

U tri dana festivala sudionici će imati priliku sudjelovati na dvadesetak besplatnih radionica za djecu i odrasle, ali i na zanimljivim predavanjima, panelima i susretima.

Martina Čizmić | 13.06.2019. / 14:04

Brave New World (Foto: HUB385)

Svi zaljubljenici u nove tehnologije ponovno će moći doći na svoje i na festivalu novih tehnologija Brave New World saznati sve što nam budućnost donosi.

Brave New World (BNW), najveći festival novih tehnologija održava se od 13. do 15. lipnja u prostorima HUB385 u Zagrebu, a namijenjen je svima koji žele obogatiti svoje znanje o tehnologijama budućnosti i poslušati neke od najuspješnijih priča domaćeg poduzetništva, znanosti i tehnologije.

Brave New World održava se četvrtu godinu zaredom i najveći je regionalni tech festival koji nudi tehnološkim entuzijastima, inženjerima i svima zainteresiranima mogućnost besplatne edukacije i upoznavanje s tehnološkim izazovima budućnosti. Ove godine naglasak je na tri teme: FinTech, Umjetna inteligencija (AI) i Internet of Things (IoT).

U tri dana festivala sudionici će imati priliku sudjelovati na dvadesetak besplatnih radionica za djecu i odrasle, prijaviti se na izbor za naj robota i osvojiti vrijedne nagrade, pogledati izložbu elektičnih vozila, ali i okušati se u vožnji nekih od njih, besplatno isprobati najnovije videoigre i igre virtualne realnosti te poslušati pregršt zanimljivih predavanja, panela i meetupa.

Među sudionicima koji će biti dio ovogodišnjeg festivala su Vuk Vuković, Davor Runje, Ante Bakić, Ankica Kovač, Vibor Jelić, mnogobrojni mladi hrvatski startupi, svi dosadašnji pobjednici natjecanja Idea Knockout te mnoga druga zvučna imena domaće tehnologije i znanosti. Ove godine u sklopu BNW-a svi posjetitelji imat će priliku čuti o prvom hrvatskom biciklu na vodik, o robotu koji će uskoro postati asistent kirurzima pri operacijama, nešto o novim pogledima na astrologiju i inovativnim radioteleskopima koji detektiraju signale iz vremena nastanka prvih zvijezda, kao i sve o iskustvima mladih startupa koji su sreću okušali na američkom tržištu.

Sva događanja u sklopu festivala potpuno su besplatna i otvorena za javnost, a detaljan program možete vidjeti na službenoj web-stranici festivala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti