Rijeka od 18. do 20. srpnja postaje središte kreativaca koji oblikuju budućnost suvremenog svijeta, a gdje će se na jednom mjestu predstaviti tri eminentna festivala koja se inače održavaju na tri različita kontinenta, Share, AMAZE i Pause.

Uz njih pojačanje će činiti RockPaperStartups i Start Art Expo, a ovo trodnevno okupljanje ugostite će neke od najkreativnijih i najuzbljdivijih umova današnjice i objediniti ponajbolje regionalne kreativne ideje.

Među stotinjak vodećih predavača iz svijeta i regije, naći će se predstavnici Googlea i Mozille, ali i gurui društvenih mreža, međunarodne zvijezde internet aktivizma i socijalne prakse, vodeći IT poduzetnici, kao i neki od najpoznatijih svjetskih blogera.

Na festivalu Republike između ostalih gostovat će Googleov inženjer sigurnosti Morgan Marquis-Boire, poznati SF pisac i jedan od tvoraca cyberpunka Bruce Sterling, predstavnica Mozilla Foundationa i aktivistica Creative Commonsa Michelle Thorne, nezavisni istraživač kompjuterskih sigurnosnih sustava, haker i ključni član Tor projekta Jacob Appelbaum, programer kompjuterskih igara Rami Ismail te Toch studio koji među svoje klijente ubraja Nike, MTV Europe i Joaquína Cortésa.

Republika će se odvijati na dvije lokacije, zaštićena spomenika kulture u vlasništvu Grada Rijeke - brodu Galeb i bivšoj tvornici Rikard Benčić, koje će na ovaj način dobiti potpuno novu namjenu. Brod s čuvenom poviješću i stare industrijske hale tijekom tri dana oživjet će kroz predavanja, panele, radionice, filmske projekcije, izložbe, zabavni i glazbeni program i okupiti napredne mislioce sa svih strana svijeta. 

Ulaznice za Republiku po cijeni od 30 eura uskoro će biti u prodaji. Za sve kreativne ljude koji žele biti dio Republike bit će otvoren i natječaj za stipendije koje će uključivati smještaj i ulaznicu. Broj stipendija bit će ograničen, a više informacija o ulaznicama i stipendijama bit će uskoro dostupno na web stranici festivala www.republika.io.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju