Fitbit razvija nosivi uređaj namijenjen djeci

Ovaj uređaj trebao bi imati podršku za mobilne mreže i GPS, kako bi roditelji mogli locirati svoju djecu i komunicirati s njima bez potrebe za korištenjem pametnog telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.11.2022. / 13:13

Fitbit (Foto: Afp)

Mediji su otkrili neke detalje o novom gadgetu na kojem radi ekipa u Fitbitu. Riječ je o nosivom uređaju za djecu koji će imati opcije koje bi trebale pomoći najmlađima da se što bolje snađu u digitalnom svijetu, ali i njihovim roditeljima.

Novi Fibitovi uređaji Fitbit predstavio nove uređaje koji potiču na kretanje

Kodno ime uređaja je Project Eleven (što je dobro poznato ime svim ljubiteljima Netflixova serijala Stranger Things) te je Fitbit već napravio prototipove s ekranom, ali i bez njega. Iako detalji nisu poznati, dostupne informacije govore kako će uređaj biti dizajniran kako bi starijoj djeci pomogao u ostvarenju zdravog odnosa s njihovim telefonima i društvenim mrežama. Dakle, čini se kako je cilj pomoći im u ostvarivanju nekakve digitalne ravnoteže i upozoriti ih da ne provode previše vremena za ekranima, već da se kreću i bave fizičkim aktivnostima.

Također, uređaj bi trebao biti opremljen nekim sigurnosnim opcijama te će imati podršku za mobilne mreže i GPS, što će biti naročito važno za roditelje kako bi ih mogli kontaktirati i locirati. Čini se kako Google namjerava ponuditi svoj uređaj, a možda i neki dodatni servis povezan s njim kroz mjesečnu pretplatu, no kako je njegovo lansiranje planirano za 2024. godinu (iako se ne treba iznenaditi ako se taj rok pomakne), još je rano pričati o cijenama

Slika nije dostupna Fitbitovi uređaji mogli bi pomoći u ranom prepoznavanju depresije

Inače, prije preuzimanja od strane Googlea, Fitbit je radio na razvoju pametnog sata namijenjenog djeci i starijim osobama koji bi imao mobilnu vezu i kameru, no taj je projekt otkazan. Razlozi za to bili su upravo akvizicija Googlea, ali i “tehnički i logistički izazovi”. Je li novi uređaj na kojem sada rade baziran na tom Fitbitovom satu nije poznato, a o čemu se konkretno radi, saznat ćemo, čini se, tek za dvije godine.

Izvor: Digital Trends
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti