FOTO Honda se sprema predstaviti novi električni automobil jedinstvenog dizajna

Ako je vjerovati riječima potpredsjednika Acure, u siječnju će svijetu biti predstavljena električna generacija Acure NSX.

Branimir Vorša | 07.12.2023. / 10:14

Nova, električna Acura NSX?
Nova, električna Acura NSX? (Foto: Honda)

Honda će predstaviti novu seriju globalnih električnih vozila na nadolazećem Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. Teaser fotografija tvrtke nagovještava elegantan i spušten dizajn, što je izazvalo nagađanja o mogućnostima sportskog automobila visokih performansi.

Potpredsjednik Acure Jon Ikeda aludirao je na potencijalnu električnu, treću generaciju NSX-a. Ako primjećujete, proizvodimo NSX kada imamo nešto što želimo reći. Prva generacija bila je benzinska. Druga generacija bila je hibrid. Bit će još jedna, rekao je Ikeda za The Drive.

Predstavljanje će biti održano na Hondinoj tiskovnoj konferenciji CES 2024 9. siječnja.

Naslovnu fotografiju malo smo "pojačali" u programu za obradu fotografija, kako bi se ipak vidjelo nešto više detalja. Niže je priložena originalna fotografija.

Nova, električna Acura NSX? Nova, električna Acura NSX? (Foto: Honda)

Dok je Honda relativno sporo ulazila na tržište električnih vozila, očekuje se da će njezin nadolazeći Prologue, SUV s dometom od 480 kilometara, označiti značajan Hondin korak u SAD-u.

Očekuje se da će Prologue, koji koristi tehnologiju General Motorsa, imati cijenu od visokih 40.000 dolara. Električna ponuda tvrtke, Honda e, predstavljena je 2020. godine, ali je bila ograničena na druga tržišta.

Predstojeća najava uoči CES-a označava Hondinu predanost širenju svoje prisutnosti električnih vozila na globalnoj razini, s teaser slikom koja nagovještava potencijalno revolucionarno odstupanje od tradicionalnog dizajna. Priroda vozila, bilo da je riječ o NSX-u ili potpuno novom konceptu, ostaje spekulativna do njegova službenog otkrivanja početkom siječnja.

Izvor: The Drive
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti