FOTO Je li ovo budućnost off-road vožnje? Upoznajte The Huntress, vrlo neobično terensko vozilo

Kineski dizajner napravio je koncept off-road vozila, koji će definitivno primamiti pažnju mnogih koji ga vide. Ako bi budućnost off-road vozila izgledala ovako, teško je zaključiti da bi se mnogi bunili protiv toga.

Branimir Vorša | 04.06.2022. / 09:22

The Huntress
The Huntress (Foto: behance.net/Connery Xu)

Konceptno vozilo, nazvano The Huntress, osim što izgleda posve futuristički ima i kotače koji se mogu pojedinačno prilagođavati u vožnji kako bi se nosili s neravnim terenima, za maksimalno udobnu vožnju.

Huntress je električni off-road konceptni automobil koji je dizajnirao kineski dizajner Connery Xu i čiju galeriju konceptualnih fotografija možete pogledati OVDJE. Taj off-road dvosjed ima neovisni sustav ovjesa, koji svakom kotaču omogućuje autonomno kretanje i prilagođavanje u skladu s različitim uvjetima na cesti ili izvan nje.

Polovica karoserije automobila također je sposobna zakretati se prema različitim uvjetima, poput neravnih terena i neravnih cesta.

Prednji dio automobila ima neobičan set farova koji se mogu rotirati vodoravno, otkrivaju Xuove skice tog vozila. Kako se svjetla okreću, otkrivaju još jedan set prednjih svjetala, što vozačima pruža bolju vidljivost u mraku ili magli.

Električni motor je smješten na stražnjem dijelu automobila, a rezervne gume također su smještene između dva stražnja kotača.

Nažalost, automobil je trenutno još uvijek samo koncept, a ostaje nejasno kada bi, ili hoće li, jednom postati i stvarnost. Ipak, The Huntress nudi zanimljiv uvid u to kako bi mogla izgledati budućnost off-road vožnje.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti