FOTO Auto koji vam pomaže da odspavate u vožnji: Volkswagen predstavio moćno futurističko vozilo

Što biste rekli na to da vam netko kaže da će autonomni automobili u budućnosti aktivno putnicima u odmaranju tijekom vožnje? Volkswagen je upravo predstavio takav koncept električnog autonomnog automobila.

Branimir Vorša | 25.09.2022. / 09:51

Galerija

Volkswagen je predstavio jedinstven, futuristički koncept električnog autonomnog automobila, kojeg su nazvali Gen Travel.

Gen Travel je predstavljen javnosti u petak i ima potpuno rekonfigurabilnu kabinu koja pretvara sjedala putnika u krevete. Ima čak i ambijentalno osvjetljenje posebno dizajnirano da utječe na proizvodnju homona melatonina, kako biste se bolje odmorili i naspavali, dok vas automobil vozi do odredišta.

Sjedala Gen Travela mogu se podesiti u takozvanu "noćnu konfiguraciju", no to je samo jedan od puno načina na koji se sjedala Gen Travela mogu postaviti unutar vozila. Tu je "konferencijska postavka" s četiri sjedala i velikim stolom u sredini, a u takvoj konfiguraciji, Volkswagen kaže da ambijentalna rasvjeta "stvara ugodno radno okruženje" dok također pomaže u ublažavanju mučnine.

Gen Travel ima i stoliće s pladnjem, koji se protežu od ploče s instrumentima. Zasloni proširene stvarnosti mogu čak projicirati razne slike osmišljene da zabave djecu.

Kabina vozila dizajnirana je tako da bi trebala propuštati puno svjetla, a Volkswagen kaže da je donji dio bočnih prozora u razini struka, što daje odličan pogled prema van. No, ako putnik leži u načinu spavanja, nalazi se ispod prozora i dalje od znatiželjnih pogleda izvana. Konceptna vrata tipa Gullwing ne samo da izgledaju sjajno, već i olakšavaju ulazak i izlazak iz automobila.

Volkswagen ističe da je Gen Travel potpuno električan, ali tvrtka nije objavila nikakve druge informacije o pogonu tog vozila. Umjesto toga, Volkswagen kaže da Gen Travel ima Electric Active Body Control koji izračunava kretanje automobila unaprijed i prilagođava parametre ovjesa u skladu s tim, održavajući vožnju ugodnom.

Volkswagen također tvrdi da je Gen Travel sposoban za "platooning", ili vožnju u konvoju kako bi se povećao domet.

Ipak, Gen Travel nije proizvodni projekt, većt nam samo daje viziju onoga što Volkswagen zamišlja za budućnost, iako tvrtka kaže da bi se pojedine značajke kasnije mogle prenijeti i na serijska vozila.

Izvor: Volkswagen

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti