Foxconn potvrdio planove za širenje u ovoj godini

Predsjednik Foxconna Terry Gou potvrdio je da njegova tvrtka ove godine planira otvoriti nekoliko novih pogona, prvenstveno u Tajvanu.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 18.02.2013. / 13:01

Foxconn potvrdio planove za širenje u ovoj godini

Predsjednik Foxconna Terry Gou potvrdio je da njegova tvrtka ove godine planira otvoriti nekoliko novih pogona, prvenstveno u Tajvanu. Kako piše DigiTimes, Gou je potvrdio planove na jednom od Foxconnovih događaja, a ekspanzija će obuhvatiti gradove New Taipei, Taichung i Kaohsiung, a tvrtka će uz to okrenuti svoju pozornost na razvoj lokalnih talenata.

2011. godine CEO Foxconna, Terry Gou, iznio je ambiciozan plan o povećanju korištenja robota u proizvodnji – s tadašnjih 10,000 broj robota povećao bi se na 300,000 samo u prošloj godini, a ukupan broj robota u Foxconnovim tvornicama do 2014. godine iznosio bi 1,000,000.

S druge strane, Foxconn otvara nove proizvodne pogone diljem svijeta. Na brzo rastućem brazilskom tržištu plan je otvoriti oko 10000 novih radnih mjesta, a tvrtka također ima planove širenja u SAD-u, gdje korisnici sve više cijene etiketu 'Made in USA/America'. Uz to, ove godine investicija od 10 milijardi dolara trebala bi popraviti radne uvjete u tvornicama u Indoneziji, koje su proteklih godina imale regulatorne poteškoće.

Prema podacima iz prosinca prošle godine, Foxconn je zapošljavao 1,6 radnika diljem svijeta, no većina njih bila je zaposlena u Kini. Uz Kinu i Brazil, Foxconn posjeduje pogone u Indiji, Japanu, Maleziji, Meksiku, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj.

(Image via Cuttinglet)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti