Fruit Ninja - Math Master: Zabavna igrica koja će vaše dijete potaknuti na vježbanje matematike

Ako i vaše dijete voli igrati igrice na pametnom telefonu, onda je ova igrica odličan način da vrijeme provedeno na telefonu iskoristi u edukacijske svrhe.

Monika Nožić Monika Nožinić | 10.05.2015. / 14:32

Fruit Ninja - Math Master: Zabavna igrica koja će vaše dijete potaknuti na vježbanje matematike

Ako i vaše dijete voli igrati igrice na pametnom telefonu, onda je ova igrica odličan način da se vrijeme provedeno na telefonu iskoristi u edukacijske svrhe.

"Fruit Ninja" je zarazna igrica koja svakodnevno osvaja ljude širom svijeta. Ako ste ikada igrali ovu igricu, onda znate o čemu se točno radi. Vaš je zadatak nasjeckati što više voćki. Igra počinje sasvim lagano, no ubrzo postaje poprilično teška. Možete si priuštiti pet pogrešaka, ali sve drugo voće morate prerezati.

Programeri iz Halfbrick Studios odlučili su "Fruit Ninja" igricu prilagoditi i preimenovati u "Fruit Ninja: Math Master" kako bi i djeca imala priliku samoeducirati se dok ju igraju. Fruit Ninja: Math Master zahtjeva malo promišljanja, što je odlična vježba za sve male matematičare početnike.

Fruit Ninja - Math Master: Zabavna igrica koja će vaše dijete potaknuti na vježbanje matematike

Matematički zadaci će se tijekom igranja igrice pojaviti na vrhu ekrana, a dijete će zatim trebati izrezati dovoljan broj banana ili nekog drugog voća te na taj način uspješno riješiti zadatak.

Također, djeca tijekom igranja dobiju zadatak koji zahtjeva rezanje voćke koja je iznad zadanog geometrijskog oblika. Zadaci se ponekad više puta ponavljaju kako bi djeca temeljito utvrdila "gradivo".

Budući da je ova igrica napravljena isključivo za djecu, roditelji ne moraju brinuti o plaćanju posebnih dodataka u okviru igrice. Također, Fruit Ninja: Math Master ne sadrži nikakve reklame, što osigurava vježbanje matematike bez ikakvog ometanja.

Ipak, igrica nije besplatna, ali ako uzmete u obzir da će dijete za uloženi novac učiti nešto pametno i korisno, cijena od 5 dolara, koliko košta ova igrica, i nije tako strašna.

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti