Gajšak i CircutMess za svoj STEM Box skupili nevjerojatnih 400 tisuća dolara

Kampanja za STEM Box najuspješnija je i ujedno najkompleksnija Gajšakova Kickstarter kampanja do sad, a malo je nedostajalo da ni ne krene.

Martina Čizmić | 18.08.2020. / 13:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Treća je zaista bila sreća za mali tech startup koji je krenuo iz karlovačke garaže. CircuitMess mladog genijalca Alberta Gajšaka dokazao je kako zna napraviti uspješnu Kickstarter kampanju. Naime, njihova kampanja za STEM Box, seriju elektroničkih uradi-sam projekata, prikupila je nevjerojatnih 400 tisuća dolara. 

Originalni cilj bio im je 15 tisuća dolara koji su ispunili u samo četiri sata od lansiranja kampanje, a do kraja kampanje premašili su ga za više od 26 puta.  

Slika nije dostupna Još jedan uspjeh mladog inovatora: Gajšak i njegov tim u samo četiri sata ostvarili zacrtani cilj na Kickstarteru i osigurali financiranje za novi hit

Podsjetimo, CircuitMess nastao je nakon kampanje za MAKERbuino - uradi sam igraću konzolu. Projekt je tad prikupio više od 100 000 dolara, a nakon njega je uslijedila i kampanja za MAKERphone u 2018, koji je prikupio više od 300 000 dolara. Od tada je CircuitMess prodao preko 15,000 edukativnih elektroničkih uređaja kupcima diljem svijeta.

Shvatili smo da ljudi jako vole naše proizvode i da žele naučiti još više. Zato smo odlučili napraviti STEM Box. Izrazito sam ponosan i na naš profil na platformi Trustpilot gdje pozivamo sve kupce da ostave svoje iskrene recenzije i mišljenja o našim proizvodima, kaže Albert Gajšak, CEO CircuitMessa.

No, što je točno CircuitMess STEM Box? Radi se o seriji elektroničkih setova, koji se isporučuju svaka tri mjeseca. Svaki je set jedinstven i bavi se specifičnim setom vještina koje su potrebne kako bi se set sastavio.

U prvom setu nalazi se glasovni asistent Spencer. Za razliku od već poznatih asistenata koje imamo u svojim pametnim telefonima, Spencer dolazi u dijelovima. Tako će ga svaki kupac sam sastaviti i potom programirati kako bi prepoznao naredbe, povezao se s internetom, prikazao određenu reakciju na ekranu i slično.

Osim Spencera, STEM Box donosi i Jay-D (vlastiti miks pult), Wheelson (autonomni automobil pokretan umjetnom inteligencijom), ByteBoi (retro igraća konzola), Chatter (bežični komunikator) te Clockstar (pametni sat). Namijenjen je svima starijima od 11 godina koji žele nešto naučiti o elektronici, kodiranju i tehnologiji.

No, STEM Box ne završava sa 6. projektom. Kako je to sam Gajšak pojasnio.

Želimo nastaviti s tim iskustvom i pretvoriti sve ideje koje imamo u stvarne genijalne proizvode koji će vas naučiti o tehnologiji na različite načine. Jedini razlog zašto smo predstavili prvih 6 kutija u Kickstarter kampanji je jer nismo imali vremena za razvoj drugih prototipova i usavršavanje ideja za druge kutije, napisao je na Kickstarteru. 

Sad kad je kampanja završena, predstoji nekoliko tjedana prije no što CircuitMess dobije sredstva, a nakon toga slijedi užurbana proizvodnja za više od 2000 podržavatelja koji su sudjelovali u Kickstarter kampanji, a koji bi svoje prve STEM Boxove trebali primiti u studenom. 

Ostvarivanje ovog cilja s najkompleksnijim projektom do sad i usred korona i ekonomske krize bilo je zaista izvan svih mojih očekivanja. Čak sam razmišljao o tome da ne pokrenemo ovu kampanju do 2021. zbog svega što se događalo u svijetu... koja bi to pogreška bila, priznao je Gajšak, a mi se možemo samo složiti.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti