Gangnam Style više nije najgledaniji video u povijesti, ovo je novi vladar

Pet godina je Psy držao prvo mjesto na ljestvici najgledanijih videozapisa u povijesti platforme YouTube.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 12.07.2017. / 10:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Južnokorejski pjevač kojega su mnogi nazivali “jedan čovjek – jedan hit” pet godina bio je ponosni vlasnik najgledanijeg videozapisa na platfomi YouTube. Njegov je Gangnam Style dosad pregledalo nevjerojatnih 2 milijarde i gotovo 900 milijuna ljudi. Radi se o istinskom fenomenu, jer svi su se glazbeni kritičari složili kako Gangnam Style nema nikakvu posebnu autorsku niti glazbenu vrijednost. No moderna vremena nose sasvim drugačija pravila, stoga će Psy ostati zapisan u povijesti diskografije i videografije kao čovjek koji je okrenuo svijet naglavačke.

Možemo o njegovu megahitu misliti što god želimo, možemo ga tretirati glupavim i bezvrijednim, ali to neće i ne može promijeniti činjenicu kako je otprilike trećina čovječanstva barem jednom na YouTubeu pogledalo njegov uradak. I još nešto, Gangnam Style “natjerao” je YouTube na promjenu algoritama i koda vezanog uz praćenje pregleda jer je prvi u povijesti probio magičnu granicu koja je tada bila limitirana na 2,1 milijarde unikatnih pregleda.

Ipak, vremena se mijenjaju i Psy je skinut s trona vladara kanala YouTube, jer postoji videozapis koji je u trenutku pisanja ovog teksta pregledalo više od dvije milijarde i 900 milijuna pojedinačnih gledatelja. Videozapis Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack vrlo će vjerojatno biti prvi u povijesti koji će pregledati više od tri milijarde gledatelja na YouTubeu. Radi se o skladbi koja je inicijalno napisana kao soundtrack za franšizu “Brzi i žestoki” odnosno njegov sedmi nastavak.

Nažalost, igrom sudbine pjesma se pretvorila u oproštaj i svojevrsni “in memoriam” tragično preminulog glumca Paula Walkera. Walker je bio jedan od nositelja “Brzi i žestoki”, a izgubio je život u prometnoj nesreći koja se dogodila 30. studenog 2013 godine. Tada je njegov financijski savjetnik i prijatelj Roger Rodas upravljao automobilom Porsche Carrera GT u Santa Clariti u Kaliforniji, izgubio je kontrolu nad vozilom i u stravičnoj nesreći on i Paul Walker smrtno su stradali u zapaljenom automobilu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti