Gates najavio novu knjigu u kojoj objašnjava kako spriječiti buduće pandemije

“Kako spriječiti sljedeću pandemiju” u prodaji će se pojaviti tijekom svibnja ove godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.02.2022. / 07:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada je započela pandemija novog koronavirusa koja je u kratko vrijeme u potpunosti promijenila cijeli svijet, neki su kao glavnog krivca za tu situaciju prst uperili u - Billa Gatesa. Osnivač Microsofta koji je godinama bio najbogatija osoba na svijetu (a i sada ne stoji loše s više od 130 milijardi dolara) još je sredinom prošlog desetljeća upozoravao na nadolazeću pandemiju na koju svijet nije spreman.

Slika nije dostupna Gates o budućnosti pandemije: Omikron bi mogao osigurati velikom broju ljudi imunitet i COVID-19 svesti na "sezonsku bolest"

Kada se ovaj scenarija ostvario, za mnoge je upravo on postao glavni krivac te se našao na velikom udaru teoretičara zavjera. Iako je i dalje povremeno komentirao situaciju s koronavirusom, zarazom i cijepljenjem, Gates je svoje vrijeme posvetio pisanjju knjige. 

“Kako spriječiti sljedeću pandemiju” u prodaji će se pojaviti tijekom svibnja ove godine, a kao što samo ime kaže, Gates je u njoj napisao što čovječanstvo treba napraviti kako bi se spriječila neka sljedeća pandemija, ali i općenito poboljšao globalni zdravstveni sustav: “Ako se odlučimo za pravi izbor i investicije, možemo napraviti COVID-19 posljednjom pandemijom”.

Knjiga donosi saznanja koja je stekao razgovarajući sa zdravstvenim stručnjacima, uključujući i glavnog zdravstvenog savjetnika predsjednika SAD-a Anthonyja Faucija te prvog čovjeka Svjetske zdravstvene organizacije Adhana Ghebreyesusa.

Slika nije dostupna Gates otvoreno: Dobili smo cjepiva koja su trebala pomoći, ali ne smanjuju širenje virusa

Osim njegovih saznanja o pandemiji i o tome kako spriječiti neki budući virus u širenju diljem svijeta, u knjizi bi trebali saznati i nešto o Gatesovom stavu prema teorijama zavjera, prenosi Business Insider. S obzirom na to da knjiga još nije objavljena nije poznato što je napisao, no svakako će biti zanimljivo vidjeti njegovo mišljenje o tome kako se osjeća kao jedna od osoba koju su mnogi etiketirali glavnim krivcem za pandemiju.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti