GEN-I proširuje uslugu e-mobilnost na Hrvatsku

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti.

Martina Čizmić | 14.11.2019. / 08:11

e-punionica (Foto: HT) (Foto: HT)

Hrvatski Telekom i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Ovim ugovorom vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se ističe u priopćenju, Hrvatski Telekom razvio je paletu rješenja koja omogućavaju svakom vlasniku odnosno koncesionaru parkirnog mjesta priliku da dodatno komercijalizira svoje raspoložive parkirne površine, pružajući uslugu punjenja vozačima električnih vozila te je na taj način razvio mrežu više od 150 punionica za električna vozila u Hrvatskoj. Partnerstvo sa slovenskom tvrtkom GEN-I primjer je inkluzivne bilateralne suradnje među tvrtkama, koja poboljšava iskustva korisnika električnih vozila kako u Sloveniji tako i u Hrvatskoj te nadilazi zatvorenost većine infrastruktura postojećih javnih sustava za punjenje. Time se omogućuje značajan rast korištenja punionica za električna vozila u Hrvatskoj, što uvelike doprinosi ostvarenju dodatnih prihoda svakog pojedinog vlasnika punionice.

GEN-I, istovremeno, cjelokupno intelektualno znanje usmjerava u razvoj novih, zelenih tehnologija budućnosti kao što je GEN-I e-mobilnost. Svojim korisnicima već nude neometano punjenje na više od 200 stanica za punjenje u Sloveniji, a u suradnji s Hrvatskim Telekomom svoju uslugu šire i preko granica, na 150 novih stanica za punjenje. Korisnici GEN-I uslugu e-mobilnost jednostavno plaćaju u sklopu mjesečnog računa za električnu energiju. 

 Ostvarenje ove suradnje nas čini izuzetno sretnima i zadovoljnima jer građanima naše regije dodatno približavamo elektromobilnost. Gradimo jednu ljepšu, zelenu budućnost i uživamo u tome, kazao je tom prilikom Dino Novosel, voditelj projekta e-mobilnosti Hrvatskog Telekoma.

Svoje korisnike uvijek stavljamo na prvo mjesto. Stoga neprestano razvijamo napredne usluge, koje nude rješenja za jednostavnu registraciju, identifikaciju i plaćanje punjenja istovremeno doprinoseći očuvanju okoliša te smanjenju ugljičnog otiska. Suradnjom s tvrtkom Hrvatski Telekom napravili smo zajednički korak naprijed u razvoju e-mobilnosti u regiji, rekla je Maša Švab, voditeljica područja e-mobilnosti tvrtke GEN-I.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti