Globaldizajn redizajnirao popularnu aplikaciju za slušanje radija Slooshaj

Velike promjene događaju se u dizajnu zadnjih nekoliko mjeseci, a i sami smo svjedoci koliko je aplikacija na našem telefonu ažurirano samo iz razloga da se promjeni logo.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.09.2013. / 13:51

Globaldizajn redizajnirao popularnu aplikaciju za slušanje radija Slooshaj

Velike promjene događaju se u dizajnu zadnjih nekoliko mjeseci, a i sami smo svjedoci koliko je aplikacija na našem telefonu ažurirano samo iz razloga da se promjeni logo.

Dropbox, Firefox, Apple, Google, Microsoft, Bing, Yahoo, samo su neke od kompanija koje su promijenile dizajn logotipova, a taj trend prati i jedna od vrlo popularnih aplikacija za slušanje radio stanica Slooshaj!

Aplikacija je dobila potpuno novo i moderno sučelje, djelo Bojana Hercega, dizajnera iz Globaldizajna koji nam je rekao:

"Prvotna ideja dizajna same aplikacije bila je vintage/retro/flat fora, ali smo odlučili da je to preveliki odmak u odnosu na postojeći dizajn, pogotovo za postojeće korisnike. Sučelje je bilo potpuno modificirano i više to ne bi bio Slooshaj! na kojeg su ljudi navikli. 

Upravo zbog toga je finalni dizajn kompletne aplikacije moderan/flat, gdje smo zadržali postojeće boje, ali smo napravili veliki odmak po pitanju user-experience. Sada je aplikacija ljepša i jednostavnija, samim time i ugodnija za koristiti. Kod dizajna ikone ostavili smo naš prepoznatljivi mikrofon s time da smo stil i boje podredili nadolazećoj iOS7."

konceptualni dizajn

Aplikacija je preuzeta preko 100.000 puta, istaknuo je za ZIMO Aleksandar Varga, vlasnik Globaldizajna, te dodao kako se aplikacija za hrvatsko tržište neće naplaćivati.

No aplikacija trenutno nije dostupna, a razlog zašto je tome objasnio je Varga:

"Trenutno smo skinuli aplikaciju s AppStore-a jer smo pronašli neke bugove koji nisu bili vidljivi tijekom faze razvoja i testiranja. Za cca 7 dana će ponovno biti dostupna."

Ono što smo saznali jest da će Slooshaj uskoro dobiti i novi web, no za sada o tome nema govora.

konceptualni dizajn

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti