Globalna platforma za dijeljenje prijevoza Taxify od danas u Hrvatskoj

Taxify ima više od 15 milijuna korisnika u više od 25 zemalja svijeta, a od danas je dostupan i u Zagrebu.

Martina Čizmić | 27.11.2018. / 10:55

Taxify Zagreb (Foto: Taxify) (Foto: Taxify)

Građani Zagreba, ali i njihovi gosti, od danas na raspolaganju imaju još jedan oblik prijevoza. Radi se o europskoj platformi za dijeljenje prijevoza koja je poznata i na globalnoj razini – Taxify.

Imamo više od pola milijuna vozača koji vjeruju našoj platformi. Ustrajni smo u našoj namjeri da urbani prijevoz učinimo jednostavnijim, bržim i pouzdanim. Našim lansiranjem želimo pomoći Zagrepčanima u rješavanju njihovih svakodnevnih problema s prijevozom, rekao je povodom lansiranja usluge suosnivač i predsjednik uprave Taxifyja Markus Villig, koji je istaknuo daplatformu globalno trenutno koristi više od 15 milijuna ljudi.

Lansiranje u Zagrebu popraćeno je popustima za korisnike koji će se moći voziti čak 50 posto jeftinije uz plaćanje vožnje karticom. Korisnici mogu vidjeti procijenjenu cijenu usluge prijevoza za svoju rutu kada naručuju vožnju, a naknada za početak vožnje iznosit će 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, dok je cijena vožnje po kilometru 3,6 kuna.

Kako ističi iz Taxifya, njihov je model rada pošteniji prema vozačima partnerima te im naplaćuje do 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme, donoseći tako uštede korisnicima i vozačima. Na taj način Taxify stvara veliku mogućnost zarade za vozače te stvara održivu uslugu prijevoza koja je pristupačnija značajnom broju ljudi.

Daniel Tutić, predstavnik kompanije u Hrvatskoj, poručio je da vozači mogu očekivati najmanje 10 posto veću zaradu s Taxifyjem u odnosu na konkurenciju.

Veću zaradu vozačima Taxify omogućava programima lojalnosti u kombinaciji s nižim cijenama za korisnike prijevoza. Fokus naše kompanije oduvijek je pružanje vozačima većeg prihoda po vožnji jer čvrsto vjerujemo da samo sretni vozači znače i sretne korisnike prijevoza, zaključio je Tutić.

Svi korisnici u Hrvatskoj moći će vožnju plaćati i gotovinom, a platforma ne uvjetuje ekskluzivnost svojim vozačima partnerima.
Aplikacija Taxify dostupna je za sve iOS i Android uređaje.

S obzirom na to da je Uber najavio povećanje cijena prijevoza u Hrvatskoj, bit će zanimljivo vidjeti koliko će ljudi koristiti Taxify.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti