Globalni startup WhoAPI dolazi iz Rijeke

WhoAPI je novi hot startup iz Hrvatske, točnije iz Rijeke iza kojeg stoji, sudeći prema rezultatima, izuzetno sposobni i poduzetni dečki.

Zimo Zimo Zimo | 03.11.2011. / 16:31

Globalni startup WhoAPI dolazi iz Rijeke

WhoAPI je novi hot startup iz Hrvatske, točnije iz Rijeke iza kojeg stoji, sudeći prema rezultatima, izuzetno sposobni i poduzetni dečki Goran Duškić i Edi Budimilić.

'Mi smo poduzetnici u IT-u sa više od desetljeća iskustva, stečenog u nekoliko različitih grana IT industrije.', za sebe su istaknuli dečki koji iza sebe već imaju zavidne rezultate.

Još 90-ih godina Goran i njegov kolega Edi pokrenuli su tim developera igara Generation Stars te su napravili 15 besplatnih PC igra od kojih su neke bile na hrvatskom jeziku od kojih su neke bile iznimno popularne u svijetu i bile su preuzete nekoliko tisuća puta. Zanimljivo je spomenuti da u to vrijeme niti Windowsi nisu bili sinkronizirani na hrvatski jezik.

No u to vrijeme kraj piratstva nisu uspjeli zaraditi dovoljno novaca za život pa su tako krenuli sa izradom web stranica i hostingom, 'tada smo pokrenuli tvrtku GEM Studio, doslovno od ničega, sa svega par stotina kuna i posuđenim računalom' istaknuo je Goran.

Prvotna ideja ovih dečki bila je kako inovacijom pružiti što bolju uslugu, no taj ih je put odveo puno dalje. Započeli su raditi na projektu WhoAPI i shvatili su kako zapravo taj servis ima ogromni potencijal pa su odlučili prezentirati ga u Berlinu na HackFwd eventu i u Pragu na Seedcampu. Goran je svoja iskustva iz Berlina napisao na Netokraciji pa cijeli članak možete pročitati tamo.

'Ohrabreni razvojem situacije, odlučili smo ustupiti svoje klijente (ili kako to ide jednostavnijim žargonom, prodali tvrtku). Avalon je preuzeo hosting dio, a Logit web design i development dio' ističe Goran.

Ukratko o projektu

WhoAPI je API (really?) koji tvrtkama koje se bave domenama, hostingom, mail marketingom i optimizacijom dostavlja informacije o domenama i serverima, pritom olakšavajući dobivanje tih informacija i smanjujući im troškove poslovanja.

Primjerice, ukoliko netko želi napraviti iPhone aplikaciju za registraciju domena ili samo provjeru dostupnosti domena, to može učiniti tako da se spoji na naš API. Mi smo radi demonstracije napravili takvu aplikaciju i besplatna je app.crodns.com.

Goran i Edi u potrazi su za strateškim partnerima, investitorima, klijentima i ljudima koji su zainteresirani surađivati sa njima na ovom nadasve zanimljivom projektu, pa kada budu službeno otvorena radna mjesta njih ćete moći pronaći i kod nas na ZimoJobs.

Momcima želimo sretno u daljnjim poslovnim uspjesima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti