Google Apps više nisu besplatne za nova poduzeća

Google je ovaj tjedan objavila najznačajnije promjene za svoj servis. Nakon što je u travnju 2011. poprilično smanjio slobodan pristup, Google je sada ukinuo besplatan pristup Google Apps za sva nova mala poduzeća

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 07.12.2012. / 11:24

Google Apps više nisu besplatne za nova poduzeća

Google je tijekom posljednjih nekoliko godina polako ukidao podršku za svoje besplatne Google Apps, a tvrtka je ovaj tjedan objavila najznačajnije promjene za svoj servis. Nakon što je u travnju 2011. poprilično smanjio slobodan pristup, Google je sada ukinuo besplatan pristup Google Apps za sva nova mala poduzeća, piše The Verge.

Postojeći korisnici neće biti zahvaćeni ovom odlukom, no nova mala poduzeća koja će htjeti koristiti prilagođenu domenu s Googleovim servisima sada će morati plaćati $50 po korisniku godišnje. U početku je ova Googleova usluga bila besplatna za 200 korisnika unutar poduzeća, ali Google je nekoliko puta smanjio ovaj broj - koji danas iznosi 10.

Veliki broj malih poduzeća preselio se na Google Apps kako bi iskoristio prednosti poput cloud-temeljene suradnje putem zajedničkih kalendara i Google Drivea. Microsoft i Google dugo su se borili kako bi privukli korisnike svojim web uslugama, a najnovija najava iz Googlea pokazuje da su u tvrtci odlučili generirati prihod od svojih servisa. Microsoft je svojim cijenama sve konkurentniji Googleu, no njihovim uslugama potrebno je još nekoliko poboljšanja da dođu na Googleovu razinu. Prema ovome, u 2013. možemo očekivati veliku cloud borbu između 'malih' i velikih' pružatelja usluga.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti