Google će integrirati AI tehnologiju u sustav Android Auto

Nova verzija Android Auta koristit će AI za automatsko sažimanje dugačkih poruka ili vrlo aktivnih grupnih chatova kako bi ih se lakše dešifriralo prilikom vožnje.

Hina | 23.01.2024. / 14:50

Android auto (Foto: Afp)

Google planira uvesti sustave umjetne inteligencije (AI) u svoju tehnologiju Android Auto u automobilima.

Osmišljena kako bi omogućila vozačima da 'ostanu usredotočeni na cestu' a da istodobno mogu sigurno komunicirati dok su za volanom, nova verzija Android Auta koristit će AI za automatsko sažimanje dugačkih poruka ili vrlo aktivnih grupnih chatova kako bi ih se lakše dešifriralo prilikom vožnje.

  Slika nije dostupna Google napokon radi na otklanjanju problema s Android Auto aplikacijom

Slika nije dostupna Zbog nestašice čipova neki novi BMW-i nemaju podršku za Appleov CarPlay i Android Auto

Sustav će moći predložiti vozaču relevantne odgovore i radnje koje će moći poduzeti putem glavnog zaslona automobila i, što je najvažnije, bez dodirivanja pametnog telefona. Tehnološki div kaže da će novi Android Auto sustav omogućiti vlasnicima da 'uživaju u najboljem od svog pametnog telefona u automobilu'.

Google kaže da će, na primjer, vozač moći lako pristupiti lokaciji koju je podijelio prijatelj i uključiti je u svoj sustav Maps pritiskom na gumb. Sustav bi također vozačima dao mogućnost da obavijeste svoje prijatelje o procijenjenom vremenu dolaska kroz niz pojednostavljenih unosa.

Ažuriranje je najavljeno u ponedjeljak, zajedno s predstavljanjem Samsungove nove serije pametnih telefona Galaxy S24.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti