Google će uskoro dizajnirati odjeću prilagođenu vašoj osobnosti

Moda je danas iznimno unosan posao, Google je odlučio zakoračiti i u taj dio naših života

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 11.09.2016. / 09:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Možda je, zapravo sigurno, pomalo neprimjereno govoriti o modnim trendovima iz naše perspektive, ali na globalnoj pozornici se u svijetu mode okreće ogroman novac. A kako je Google, u pravilu, do sada uvijek znao prepoznati novu prigodu za povećanje profita, osim kada je njihova samostalna društvena mreža u pitanju, odlučili su ozbiljno zakoračiti i u svijet mode. Koji je usko povezan s razvojem umjetne inteligencije, koja bi onima koji su modno ovisni i žele imati sasvim prilagođene odjevne kombinacije trebala ostvariti snove.

Naime, u suradnji s berlinskom kompanijom Zalando, Google radi na razvoju aplikacije koja će omogućiti da se kreira odjeća točno u skladu s osobnošću pojedinca koji koristi ostale Googleove usluge, prije svega pretraživački servis. Sve je svedeno pod projekt koji je nazvan "Muze", a koji bi, između ostaloga, korisnicima trebao postaviti pet jednostavnih pitanja i na osnovu toga im ponuditi unikatni modni izričaj za pojedini komad odjeće. Već idućeg tjedna će se projekt "Muze" predstaviti javnosti, a Google priprema još jedan novitet. 

Radi se o opciji kupovine izravno iz rezultata pretrage, što možda na prvi pogled ne izgleda kao revolucionarni napredak, ali će svakako svima onima koji kupuju putem interneta olakšati kupovinu. Umjesto da "surfate" u potrazi za najboljim i najjeftinijim on-line dućanom, Google će vam omogućiti da kupovinu obavite izravno iz rezultata pretrage za određeni pojam. I ova bi opcija do kraja godine trebala biti dostupna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti